Среда, 2024-05-01, 7:07 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » Архив материалов
Президент Украины Виктор Ющенко расценивает намерение США разместить элементы системы противоракетной обороны в Восточной Eвропе как средство достижения мира в регионе.
"Есть две плоскости формулировки ответа на этот вопрос. Это двусторонние американо-российские отношения, которые я бы не хотел сейчас комментировать. Eсть вопросы европейского характера. Я бы сказал, коллективного характера", - сказал он в интервью.
Президент Украины пояснил, что развитие любой оборонной модели в любом регионе мира, включая Eвропу, усиливает основы мира.
"Eсли каждая территория, каждое государство будет лучше защищено, если оно будет владеть средствами обороны, я подчеркиваю - обороны, то интересы мирного сосуществования от этого выиграют", - сказал он.
Виктор Ющенко указал, что размещение компонентов оборонного характера будет служить не только интереса ... Читать дальше »
Просмотров: 1188 | Добавил: otan | Дата: 2007-03-13 | Комментарии (1)

Сьогодні в Одесі розпочалася акція під гучною назвою «Я розмовляю російською». Її організаторами виступили проросійська організація «Єдіноє отєчєство» та група депутатів Одеської міськради. Як стало відомо, до 21 березня 150 волонтерів збирають підписи серед мешканців міста з вимогою до депутатів Одеської міськради визнати російську мову в Одесі регіональною.
На проведеній 12 березня прес конференції для журналістів скандально відомий лідер організації «Єдіноє отєчєство» Валерій Кауров повідомив, що у різних районах Одеси встановлені 15 наметів у яких триває збір підписів на підтримку російської мови. Організаторів акції дратує, що вже кілька проведених у сесійній залі міськради спроб змінити статус російської мови, були невдалими. Безрезультатними були і неодноразові пікети під подібними гаслами. Депутати неодноразово пояснювали відмову від схвалення рішен ... Читать дальше »
Просмотров: 1039 | Добавил: otan | Дата: 2007-03-13 | Комментарии (0)

Ранком 9 березня сотні одеситів зібралися біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Вони спільно вшанували 193-у річницю від дня народження Кобзаря.
Цього дня, за участю голови облради Миколи Скорика, першого заступника Одеського міського голови Анатолія Ворохаєва, заступника Одеського міського голови Тетяни Федірко до пам’ятника покладені квіти шани.
В урочистостях, на запрошення управління внутрішньої політики, брали участь і представники різних християнських конфесій (Українська Автокефальна православна Церква, Російська Православна Церква за кордоном, Об’єднана українська методистська церква).
Біля пам’ятника лунали вірші геніального поета, співали українські пісні.
З нагоди річниці від дня народження Кобзаря в Одесі відкриті чимало цікавих виставок.
Серед них експозиція «Одещина Шевченкові», яка представлена до уваги глядачів у при ... Читать дальше »
Просмотров: 1205 | Добавил: otan | Дата: 2007-03-09 | Комментарии (1)

Провідною складовою новонародженого громадянського суспільства в Україні та головною рушійною силою помаранчевої революції став третій клас, іще не достатньо численний і згуртований, але такий, що заявив про свої амбіції на повний голос: дрібні та середні підприємці відстоювали ідеали цивілізованого ринкового суспільства, прозорої економіки та гідного життя.
Ідеологом революційних демократичних ідей виступила інтелігенція – цей одвічний охоронець загальнолюдських цінностей свободи та громадянських прав. Демократичній класовій тріаді підприємців, інтелігенції (разом зі студентством) і фермерству в помаранчевій революції протистояла класична класова антидемократична тріада – пролетаріат, люмпенство (разом із криміналітетом) і пенсіонери.
Громадянському суспільству протистояла недобита спільність “радянський народ”, адже ця спільність зчепилася зі своїм ... Читать дальше »
Просмотров: 1078 | Добавил: otan | Дата: 2007-03-08 | Комментарии (0)

После назначения премьером Виктора Януковича внешнеполитический курс Украины постепенно отклоняется от движения в сторону интеграции в НАТО и Европейский Союз. Об этом на конференции в Киеве заявил экс-министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк.
«До лета прошлого года у меня не было сомнений, что Украина идет в ЕС и НАТО. Сегодня такой уверенности у меня не существует. Причина этого – внутриполитическое состояние, борьба за власть и агрессивные действия со стороны правящей коалиции, а также правовой нигилизм», – сказал он.
«Немаловажной является деятельность «пятой колонны» в Украине, которая пытается всячески угодить нашему соседу, и по этому поводу даже устраиваются состязания», – утверждает Тарасюк.
«Несмотря на то, что декларируется европейский выбор Украины, происходит ревизия внешнего курса, который стал заложником внутриполитической ... Читать дальше »
Просмотров: 1086 | Добавил: otan | Дата: 2007-03-05 | Комментарии (0)

Лукашенка загнав Білорусь в енергетичний і геополітичний тупик – уважають більшість коментаторів незалежного радіо “Свабода”.

Свою помилку посередньо визнав сам білоруський бацька. Впродовж останніх трьох місяців він закликав до створення союзної держави з Україною, назвав Росію “неретельним партнером” у нафтогазових відносинах, розпочав неформальні консультації з координування транзитної політики Білорусі й України та почав шукати альтернативні джерела сировини в арабських країнах і на Закавказзі. Це ніщо інше, як повернення (щоправда, лише на словах) до концепції Балто-Чорноморської співдружності (БЧС), що її 1990 року пропонував Білоруський народний фронт.

Однак бацька, хоча й фактично закликає до реалізації окремих елементів цього проекту, водночас продовжує репресії проти тих представників опозиції, котрі готові тимчасово спі ... Читать дальше »

Просмотров: 1172 | Добавил: otan | Дата: 2007-03-02 | Комментарии (0)

Моріц Йохемс розглядає роль НАТО в ліквідації наслідків буревію „Катріна” та південноазійського землетрусу.

Реакція НАТО на буревій „Катріна” у Сполучених Штатах та південноазійський землетрус в Пакистані минулого року висвітлила той бік Альянсу, що пов’язаний з наданням допомоги у разі катастроф. Хоча НАТО бере участь у наданні допомоги з ліквідації наслідків катастроф з 50-х років, така провідна роль для Альянсу є незвичною. Більше того, дехто з аналітиків і коментаторів, зокрема представники деяких країн НАТО, ставлять під сумнів необхідність такої діяльності для Альянсу.
Надавши допомогу США, НАТО зробила практичний внесок і продемонструвала солідарність Альянсу, запропонувавши жертвам буревію так необхідну їм підтримку. Але у більш широкому контексті допомоги жертвам буревію ця підтримка не була критично важливою. На прот ... Читать дальше »

Просмотров: 1104 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-27 | Комментарии (0)

Апелляционный суд Запорожской области признал законным постановление Орджоникидзевского районного суда Запорожья, которое отменяет решение горсовета о признании Запорожья территорией без НАТО.
Об этом сообщил прокурор области Валерий Кулаков.
По словам прокурора, «26 октября 2006 года постановлением Орджоникидзевского суда удовлетворен иск прокуратуры Запорожья. Решение горсовета признано незаконным, и апелляционный суд указанное постановление оставил без изменения».
Суд считает, что горсовет превысил свои полномочия.
5 июля 2006 года Запорожский горсовет объявил Запорожье территорией без НАТО, а потом отклонил протест прокуратуры города на это решение. Прокуратура обратилась с иском в Орджоникидзевский суд, напоминает издание.
Просмотров: 1041 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-23 | Комментарии (0)

Про це в огляді преси про Україну і світ від Володимира Звіглянича (Вашингтон).

Американська преса піднімає свій голос з осудом намірів адміністрації Буша і Нацради з питань іноземного мовлення США скоротити мовлення на Росію і ряд сусідніх країн колишнього СРСР під приводом збільшення медія-присутності США в деяких реґіонах світу. Цій темі присвячує свою увагу редакційна стаття Вашингтон Пост під назвою «Мовчання Америки.» В ній зазначено, що подібний захід планується здійснити по сусідству з Путіним, і саме тоді, коли він залякує своїх сусідів, маніпулює російськими ЗМІ і вдається до все більш антиамериканських тирад на міжнародній арені. Здавалося б, пише Пост, що в американських політичних стратегів має вистачити здорового ґлузду, щоб, принаймні, зберегти досить помірковані програми ГА в Російскій Федерації і в сусідніх країнах. ... Читать дальше »

Просмотров: 1013 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-20 | Комментарии (0)

Радник заступника державного секретаря США, керівник відділу публічної дипломатії бюро держдепартаменту з питань Європи й Євразії Колін Графі цими днями відповідала на запитання журналістів в Одеському прес-клубі реформ «Порто-франко».

Зустріч з представниками одеських ЗМІ вже традиційно почалася за з’ясування мовної проблеми. Подолавши легке здивування від того, що далеко не всі представники мас-медіа володіють державною мовою, гості погодилися відповідати на запитання тією мовою, якою воно прозвучало.
Втім, проблема ця не така і без невинна, й без сумніву, показова – в сенсі сприйняття чи заперечення інтеграції України до євроатлантичних структур. Зовнішню політику США сьогодні в багатьох російськомовних ЗМІ пов’язують передусім з Північноатлантичним альянсом, трактуючи ці питання в негативному сенсі.
- Чому США так ак ... Читать дальше »

Просмотров: 1035 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-19 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 32 33 »
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz