Среда, 2024-05-01, 5:00 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » Архив материалов
Зараз все більше і більше розмов про вступ України у НАТО. Дехто навіть збирається проводити референдум "побистрячку" поки ніхто нічого не знає про те саме НАТО. Мені здається, що це несправедливо. Молодим та юним хочеться у НАТО, бо це ...

"пахне" Європою. Старі пердуни проти, бо дивляться телебачення, по якому показують вірного ленінця Симоненка, який із піною в роті галасує, що НАТО - це зло. А що ж таке насправді це НАТО? У мережі є багато сайтів та літератури, якщо в кого є бажання проникнутись у глибини НАТО можете завітати на сайт - NATO. Сайт має україномовну версію, у головному меню "Other languages" можна обрати французький, російський та український варіанти. Там навіть можете влаштуватись на роботу, є вакансії. Якщо довіряєте нашій владі, то завітайте на український сайт про НАТО - НАТО. На цих сайтах ви можете прочитати та завнтажити документи, ре ... Читать дальше »

Просмотров: 1092 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-15 | Комментарии (0)

Президент Украины Виктор Ющенко надеется, что совместными усилиями с НАТО украинской власти удастся преодолеть негативные стереотипы относительно Северно- атлантического блока в сознании украинцев. Об этом он сказал в субботу на встрече с Генеральным секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером в Мюнхене, - сообщили в пресс-службе Главы государства.
«Уверен, что совместными усилиями нам удастся преодолеть в сознании украинцев устаревшие мифы и стереотипы о НАТО», - сказал Ющенко, благодаря Генсека за готовность Альянса приобщиться к информационно-разьяснительной кампании в Украине.
Президент напомнил, что на распространение в обществе объективной, беспристрастной и деполитизированной информации о деятельности Альянса и евроатлантической интеграции Украины в Государственном бюджете на 2007 год предусмотрено 5 млн. гривень.
Глава государства также ... Читать дальше »
Просмотров: 1043 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-14 | Комментарии (0)

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер у суботу висловив розчарування словами президента Росії Володимира Путіна про те, що розширення альянсу є серйозною загрозою для взаємної довіри.
"Я бачу розбіжність між тим, як розвивалося партнерство Росія-НАТО, і промовою Путіна", - зазначив генсек. За його словами, російський президент правильно наголосив, що "холодну війну" закінчено, проте де Хооп Схеффер не зміг погодитися з оцінкою, яку Путін дав розширенню НАТО і планам розміщення компонентів системи ПРО США в Польщі та Чехії.
Зі свого боку, прес-секретар Ради з національної безпеки Білого дому Гордон Джондро (Gordon Johndroe) назвав звинувачення Путіна, який запідозрив США в намірі нав`язати свою волю всьому світу, "помилковими".
"Ми здивовані і розчаровані коментарем президента Путіна. Ми розраховуємо продовжувати співпрацю з Росією ... Читать дальше »
Просмотров: 1042 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-12 | Комментарии (0)

Антикризисная коалиция разработала законопроект «Об основах внешней и внутренней политики», в котором нет ни слова о необходимости вступления Украины в НАТО и Европейский Cоюз. Предоставление проекта закона состоялось в среду на закрытом совещание антикризисной коалиции.
Законопроект одобрен премьер-министром Виктором Януковичем и председателем Верховной Рады Александром Морозом.
По утверждению участников совещания, документ является результатом обобщения подобных законопроектов, уже зарегистрированных в парламенте.
В Раде на сегодняшний день зарегистрировано четыре законопроекта «Об основах внешней и внутренней политики». Автором первого из них, датируемого маем 2006 года, является Петр Симоненко. В этом документе нет упоминаний ни о сотрудничестве Украины с НАТО, ни о ее вступлении в Евросоюз.
Авторами остальных трех документов стали ... Читать дальше »
Просмотров: 1060 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-09 | Комментарии (0)

Группа из 14-ти американских сенаторов внесла в Сенат США законопроект о необходимости вступления в НАТО Украины и Грузии и о финансовой поддержке этих стран для подготовки к вступлению в евероатлантический альянс. Соавторами документа выступили председатель Комитета по иностранным делам и кандидат в Президенты США сенатор-демократ Джозеф Байден, сенаторы-республиканцы Ричард Лугар, Чак Хэйгел, Джон Маккейн, Норм Коулман и др.
В заявлении, сопровождающем внесение законопроекта, Р. Лугар сообщил, что США поддерживают вступление в НАТО таких новых членов, как
Грузия, Украина, Албания, Хорватия и Македония. С этой целью законопроект предусматривает выделение средств "для оказания им содействия в сфере безопасности в 2008 финансовом году".
Р. Лугар отметил, что "каждая из этих стран ясно заявила о своем стремлении вступить в НАТО и напряженно рабо ... Читать дальше »
Просмотров: 1010 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-08 | Комментарии (0)

Шановні земляки-одесити!

Нещодавно львівське видавництво «Каменяр» розпочало публікацію творів (у десяти томах) видатного сина Одеси письменника, історіософа, геополітика Юрія Липи, який є одною з чільних постатей української культури і суспільної думки міжвоєнного двадцятиріччя. Перший том (а згодом і наступні томи) його творів можна замовити у видавництві «Каменяр» і отримати по пошті післяплатою. Коштує він 35 гривень.
Контакти видавництва «Каменяр»:
Електронна скринька: vyd_kamenyar@mail.lviv.ua
Тел./факс: (0322) 72-19-49
Адреса: 79000, м. Львів, МСП, вул. Підвальна, 3, видавництво «Каменяр».

Одеський Центр національного відродження ім. Юрія Липи

Просмотров: 1026 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-07 | Комментарии (0)

У Києві розпочинається міжнародний тиждень Північноатлантичного альянсу. Як очікується, у форумі "НАТО і виклики світової безпеки" візьмуть участь близько тисячі експертів і наукових співробітників військових навчальних закладів України.
Програма міжнародного тижня НАТО передбачає курс лекцій викладачів Оборонного коледжу НАТО в Римі і школи НАТО, розташованої в німецькому місті Обераммергау. Під час лекцій ітиме мова про боротьбу з тероризмом, трансформації НАТО і співробітництво Альянсу з Україною.
Напередодні міністр оборони Німеччини Франц-Йозеф Юнг висловив готовність підтримати реформування української армії. Раніше генсек НАТО й український МЗС зазначили, що офіційне запрошення стати членом Альянсу Київ може отримати у 2008 році.
Незважаючи на відсутність скоординованих зусиль українського уряду щодо інформування населення про Північноа ... Читать дальше »
Просмотров: 1044 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-06 | Комментарии (0)

Посол США в Україні Вільям Тейлор 1 лютого відвідав Одеську область щоби на власні очі побачити стан зерна, яке зберігається у порту „Південний”.
Через запровадження урядом України обмеження на експорт сотні тисяч тон зерна гинуть в українських портах вже кілька місяців очікуючи на відвантаження до споживачів у багатьох країнах світу.
У заяві для преси Посол Тейлор зробив наголос на трагічності ситуації, зазначивши, що сумно бачити як марнується продукт праці українських фермерів.
За його словами, через запровадження українським урядом обмежень на експорт зерна Україні вже завдані збитки на суму приблизно двісті мільйонів доларів.
„Оцінки всіх втрат, які я бачив, це приблизно двісті мільйонів доларів. Це зитки сільгоспвиробників, транспортних кампаній і кампаній які зберігають зерно. Ось чому ми зацікавлені у тому щоби ці збитки припини ... Читать дальше »
Просмотров: 1001 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-02 | Комментарии (0)

Алексія Міхос аналізує масштаби проблеми наркотиків в Афганістані та її вплив на хід операції НАТО в країні.

Виробництво незаконних наркотиків та діяльність пов’язаних з ними злочинних мереж є чи не найбільшою з усіх довгострокових проблем Афганістану. Недарма президент Карзай уже через два дні після своєї інавгурації у грудні 2004 року назвав її розв’язання одним із своїх пріоритетів на посаді глави держави і оголосив джихад вирощуванню опійного маку, виробництву наркотиків та торгівлі ними.
Відтоді заходи боротьби із загрозою наркотиків було посилено і країні вдалося досягти певного прогресу у цьому напрямі. Водночас, у міру того, як збільшується усвідомлення масштабів загрози, дедалі очевиднішими стають недоліки політики, що проводиться у цій галузі.
Оскільки Альянс через Міжнародні сили сприяння безпеці (МССБ), що з ... Читать дальше »

Просмотров: 1133 | Добавил: otan | Дата: 2007-02-02 | Комментарии (0)

Силы реагирования НАТО и Силы быстрого реагирования Евросоюза должны между собой строго согласовываться, чтобы страны не декларировали те же самые мощности в обе единицы.
Об этом договорились командующие вооруженными силами Литвы, Латвии, Эстонии, Финляндии, Швеции, Дании и Норвегии, на встрече, проходившей в понедельник и вторник в литовском приморском городе Паланге.
"Наша позиция в этом вопросе однозначна - те же мощности в то же самое время не могут декларироваться как принадлежащие к Силам реагирования НАТО так и к боевым группам ЕС", - цитируются в пресс-релизе слова главнокомандующего вооруженными силами Литвы генерал-майора Валдаса Туткуса (Valdas Tutkus).
В создаваемых ЕС Силах быстрого реагирования (СБР) Литва планирует принять участие в составе совместной польско-германо-словацко- литовско- латвийской боевой группы. В ноябре 2004 го ... Читать дальше »
Просмотров: 1028 | Добавил: otan | Дата: 2007-01-31 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 32 33 »
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz