Четверг, 2024-04-25, 5:01 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » Архив материалов

Есть неожиданная и радостная весть: российский медведь проснулся.

После продолжительной вынужденной спячки, он еле выбрался из тесноватой берлоги и начал наводить порядок на своих "исконных" территориях.

Известно, что после периода деактивации, голодный и холодный косолапый очень опасен. Это вам не тот кроткий российский Олимпийский Мишка, которого со слезами на глазах все земляне провожали в Великую космическую одиссею-1980.

Придется иметь дело с сильным, хитрым и непредсказуемым хищным зверем. Царь лесов и полей, как никак. Так вот, стычки и конфликты в контексте борьбы за выживание - неминуемы.

В таком сложном и непостоянном мире человек хочет опереться на какую-то более или менее четкую хронологическую структуру своего бытия, определить временные вехи процессов общественного развития в неуверенном будущем.

Разумеется, опер ... Читать дальше »

Просмотров: 1185 | Добавил: otan | Дата: 2008-05-16 | Комментарии (0)

У першому кварталі 2008 року в Україні зафіксовано найвищий серед країн колишнього Союзу рівень інфляції. Ціни на споживчому ринку у нас виросли на 9,7%. На "почесному" другому місці Азербайджан - інфляція 8%, на третьому Киргизстан - 6,1%.

Зашморг стрімкої інфляції українці відчувають щодня - коли залишають у продуктових магазинах усю пенсію та зарплату. На Київських ринках ціна м'яса піднялася до 100 гривень. Одна морквина коштує 8-9 гривень, а одна капустина - 20-25. Що відбувається в українській економіці і якого інфляційного прогнозу слід чекати далі - про це розмовляємо з кандидатом економічних наук, економічним експертом ВО "Свобода" Ярославом Качмариком.

- Нинішня інфляція, - каже пан Ярослав, - стосується насамперед продовольчих товарів. Т ... Читать дальше »

Просмотров: 1222 | Добавил: otan | Дата: 2008-05-13 | Комментарии (0)

29 квітня 1918 року вранці із Севастополя на весь світ в ефір полинула радіограма до Києва на ім’я Центральної Ради: «Сього числа Севастопольська фортеця і флот, що в Севастополі, підняли українські прапори. Командувати флотом приступив адмірал Саблін».
 
1 листопада 1917 року при Центральній Раді в Києві було утворено Морську Генеральну Раду, до завдань якої разом із суто фаховими справами належала й українізація Чорноморського флоту. Із великих військових кораблів на бік Центральної Ради першим перейшов весь екіпаж крейсера «Пам’ять Меркурія», що стояв на рейді в Одесі. Із 12 листопада 1917 року він підіймав Український національний прапор щодня аж до 3 травня 1918 року...

Одночасно поступово «звикала» до українізації база військового флоту — Севастополь, що був взятий під протекторат Української Народної Республіки... Тож ... Читать дальше »
Просмотров: 1180 | Добавил: otan | Дата: 2008-05-12 | Комментарии (1)

Зважаючи на загострення протистояння між Грузією та Росією навколо самопроголошених республік Абхазії та Південній Осетії, сьогодні для країн - членів організації ГУАМ (Грузії, України, Азербайджану, Молдови) як ніколи стає актуальною теза про створення спільної системи колективної безпеки. Таку думку висловив співголова Ради Інституту Національних Інтересів Андрій Юсов.
 
За його словами, військова загроза Грузії або будь - якої з країн – членів Організації за демократію та економічний розвиток є прямою загрозою територіальній цілісності та демократичному устрою також і для України.

«Крім того, сьогоднішні події навколо Грузії та Абхазії повинні стати випробовуванням на зрілість союзу ГУАМ, адже тут йдеться про загрозу не тільки територіальної цілісності, а й демократії та економічного поступу в цих країнах», - вважає експе ... Читать дальше »
Просмотров: 1264 | Добавил: otan | Дата: 2008-05-08 | Комментарии (0)

Виповнилось 90 років з часу початку гетьманства Павла Скоропадського. 29 квітня 1918 року було розпущено парламент УНР – Центральну раду, в результаті чого до влади прийшов Скоропадський і встановив пряме правління, або гетьманат. Гетьманич Борис Скоропадський - онук гетьмана Павла Скоропадського відповів на запитання Фіделя Павленка про те, чи бачить він паралелі з поверненням в Україні до ідеологій правої орієнтації.
 
Борис Скоропадський: Порядок треба було навести в той час. Сьогодні ми маємо істориків, політологів, які пишуть, що треба авторитетну владу, порядок, вертикальну відповідальність. Порядок навести у владі! Бо авторитет треба в хаті, і так само у владі, і в державі. Бо як батько не буде тримати порядок і не буде виконувати закони, і підтримувати, щоб люди виконували ті закони, то буде те, що ми маємо тепер. І кожна но ... Читать дальше »
Просмотров: 1866 | Добавил: otan | Дата: 2008-05-08 | Комментарии (0)

В архівах Служби безпеки України знайдено документи, які свідчать про провокації Комітету державної безпеки СРСР для загострення українсько-єврейських відносин.Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, документи було представлено сьогодні на чергових громадських історичних слуханнях «Євреї в українському визвольному русі», що відбувся у прес-центрі Служби безпеки України в рамках спільного з Українським інститутом національної пам’яті (УІНП) гуманітарного проекту.

Відкриваючи чергові громадські історичні слухання, виконуючий обов’язки голови СБУ Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО наголосив на важливості порушеної теми спільної участі громадян різних національностей в українському визвольному русі.
«Ми розкриваємо сьогодні правдиві документи про те, як боролися разом українці та євреї після великого Голоду з тоталітаризмом і комуністичним режимом. Ця і ... Читать дальше »
Просмотров: 1113 | Добавил: otan | Дата: 2008-05-01 | Комментарии (0)

Один акт, чотири протокола, біля сорока кілограмів бичка, браконьєрські сітки та два човна – такий улов було зроблено козаками-екологами Чорноморського Гайдамацького З'єднання разом з представниками держрибоохорони під час спільного рейду, який відбувся 25-26 квітня на території Регіонального ландшафтного парку „Тилігульський"

Захід було проведено по скарзі місцевої влади, яка звернулась до гайдамаків з проханням допомогти в боротьбі з браконьєрами, у рамках підписаного у квітні цього року в Києві Меморандуму про співпрацю між Українським козацтвом та Державним комітетом рибного господарства України.

Всю ніч козаки разом з районним інспектором держрибоохорони та представниками засобів масової інформації чергували уздовж узбережжя Тилігулського лиману.
Перша група браконьєрів була затримана у п'ятій ранку, друга – за годину пізн ... Читать дальше »
Просмотров: 1123 | Добавил: otan | Дата: 2008-04-30 | Комментарии (0)

26 квітня у чергову річницю смерті Скоропадського його прихильники та представники громади церкви святого Миколая на Аскольдовій могилі увічнили пам'ять гетьмана та полеглих у Чорнобилі пожежників, посадивши саджанці дуба на Алеї героя. Настоятель церкви св. Миколая Ігор Онишкевич, відслужив панахиду на алеї.

У акції взяли участь відомий політик, голова ВО "Свобода", Олег Тягнибок, голова Київської міської організації ВО "Свобода", 3-й номер у списку до Київради Андрій Мохник, лідер всеукраїнської організації "Молода просвіта" бандурист Віталій Мороз, директор музею гетьманства Галина Ярова, відомий історик, професор, голова гетьманського товариства Юрій Терещенко. В урочистостях взяла участь прийомна донька доньки Скоропадського, яка мешкає у Києві.

Я нещодавно брав участь у відзначенні пам'яті Ана ... Читать дальше »

Просмотров: 1108 | Добавил: otan | Дата: 2008-04-29 | Комментарии (1)

Храми Української Автокефальної Православної Церкви в Одеській області у великодню ніч були переповнені віруючими. Сюди прийшли, щоби помолитися за здоров»я рідних і близьких, за розквіт рідної України та становлення її багатостраждальної Церкви. У храмі Воскресіння Христового службу Божу очолив Адміністратор УАПЦ в Одеській області о.Володимир Клебан. Йому співслужили проієрей Михайло Кушнір, ієрей Олександр Філіппов, ієромонах Георгій.
Вірним прочитали Великоднє привітання Предстоятеля УАПЦ, митрополита Київського і всієї України, Блаженнійшого Мефодія. «Великдень є найбільшим святом для цілого людства. Відчуваємо велику радість у наших серцях. Хотілося б з нагоди свята привітали всіх православних в Одесі і області. Бажаю їм Божої ласки, здоров»я та щастя», сказав о.Володимир Клебан.
Великодньої ночі куличі святили також у храмі Іова Поч ... Читать дальше »
Просмотров: 1146 | Добавил: otan | Дата: 2008-04-28 | Комментарии (1)

Обласна організація Християнсько-Демократичного Союзу провела 28 квітня, спільно з духівництвом Української Автокефальної Православної Церкви, благодійну акцію для пацієнтів онкологічного відділення Одеської обласної дитячої лікарні. Кожна дитина одержала куличі, банани, апельсини.
Дітей та їхніх батьків зі святом привітали голова Одеської обласної організації ХДС, депутат Одеської міської ради (фракція «Наша Одеса») Анатолій Постовітенко, директор Одеського корпоративного комп»ютерного коледжу Андрій Солом’яний (активіст ХДС) та священик УАПЦ, митрофорний протоієрей Анатолій Коріньков.
Дітям бажали якнайшвидшого одужання, а їхнім батькам терпіння та зміцнення віри у краще.«ми щороку проводимо такі благодійні акції. Завжди раді допомогти тим хто цього потребує, особливо дітям», підкреслив Анатолій Постовітенко. Активісти ХДС також відвідал ... Читать дальше »
Просмотров: 1128 | Добавил: otan | Дата: 2008-04-28 | Комментарии (1)

« 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 »
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz