Суббота, 2024-04-20, 2:42 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2008 » Май » 8 » Андрій Юсов: Російські президенти самостверджуються за рахунок конфліктів на Кавказі
Андрій Юсов: Російські президенти самостверджуються за рахунок конфліктів на Кавказі
Зважаючи на загострення протистояння між Грузією та Росією навколо самопроголошених республік Абхазії та Південній Осетії, сьогодні для країн - членів організації ГУАМ (Грузії, України, Азербайджану, Молдови) як ніколи стає актуальною теза про створення спільної системи колективної безпеки. Таку думку висловив співголова Ради Інституту Національних Інтересів Андрій Юсов.
 
За його словами, військова загроза Грузії або будь - якої з країн – членів Організації за демократію та економічний розвиток є прямою загрозою територіальній цілісності та демократичному устрою також і для України.

«Крім того, сьогоднішні події навколо Грузії та Абхазії повинні стати випробовуванням на зрілість союзу ГУАМ, адже тут йдеться про загрозу не тільки територіальної цілісності, а й демократії та економічного поступу в цих країнах», - вважає експерт.

Разом з тим, він відмітив, що реально не існує окремо грузинсько-абхазького та грузинсько-південноосетських конфліктів, справжній конфлікт відбувається між Грузією як країною – членом ГУАМ та Російською Федерацією.

«Смішно уявити, що маленька аграрна самопроголошена Абхазія в умовах економічної блокади може самостійно придбати для своєї армії наддорогі сучасні озброєння, а саме: десятки танків, одиниці бронетехніки, системи протиповітряної оборони та навіть бомбардувальники і винищувачі. І випадково вся ця зброя виробляється в Російській Федерації», - зазначив Андрій Юсов.

Експерт переконаний, що все сьогоднішнє озброєння Абхазії є фактичним використанням зброї Російської Федерації проти незалежної Грузії задля незаконного від'єднання частин Грузинської території.

«Такий арсенал Косовським сепаратистам міг би тільки наснитись», - додав він.

Андрій Юсов вважає що Україна в цьому протистоянні повинна виступити гарантом територіальної цілісності Грузії.

«Якщо ж погрози з Москви підтверджуватимуться і почнеться військове протистояння, буде цілком логічним комплексна військова підтримка Грузії Україною», - відзначив він.

Також він зауважив, доки Україна та Грузія не є членами Північно - Атлантичного Альянсу, спільній оборонній політиці в середині ГУАМ немає альтернативи.

«У післяєльцинський період в Росії складається небезпечна традиція, коли Президент Російської Федерації самостверджується в очах росіян за рахунок військового протистояння на Кавказі. Для Путіна таким майданчиком стала Чечня, Мєдвєдєв же хоче потренуватись на Абхазії та Південній Осетії», - припустив експерт.

На його думку, ця ескалація конфлікту є продовженням істерії Москви щодо наміру вступу Грузії та України до Північно-Атлантичного Альянсу.

Крім того, офіційний Кремль розраховує, що Грузію не приймуть до НАТО через конфлікти навколо самопроголошених республік, - вважає експерт.

Разом з тим, Андрій Юсов припускає, що в найближчий час, ми зможемо спостерігати за потужною політичною та інформаційною кампанією і в Україні та дестабілізацією ситуації в Криму.

«Але в українському випадку, Росія навряд чи буде погрожувати прямим військовим втручанням, а буде діяти через контрольовані Москвою місцеві політичні еліти», - додав він.

Тож антинатовські повітряні кульки, вважає експерт, у Верховній Раді були лише початком.


Прес-служба Інституту Національних Інтересів
(8096 588 41 57)
ini.presscentre@gmail.com
Просмотров: 1263 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz