Вторник, 2024-05-21, 1:50 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Февраль » 2 » Посол США Вільям Тейлор відвідав Одесу
Посол США Вільям Тейлор відвідав Одесу
Посол США в Україні Вільям Тейлор 1 лютого відвідав Одеську область щоби на власні очі побачити стан зерна, яке зберігається у порту „Південний”.
Через запровадження урядом України обмеження на експорт сотні тисяч тон зерна гинуть в українських портах вже кілька місяців очікуючи на відвантаження до споживачів у багатьох країнах світу.
У заяві для преси Посол Тейлор зробив наголос на трагічності ситуації, зазначивши, що сумно бачити як марнується продукт праці українських фермерів.
За його словами, через запровадження українським урядом обмежень на експорт зерна Україні вже завдані збитки на суму приблизно двісті мільйонів доларів.
„Оцінки всіх втрат, які я бачив, це приблизно двісті мільйонів доларів. Це зитки сільгоспвиробників, транспортних кампаній і кампаній які зберігають зерно. Ось чому ми зацікавлені у тому щоби ці збитки припинились і був відновлений продаж зерна”, сказав Вільям Тейлор..
Представники зерносховища порту повідомили про те, що остаточну цифру завданих збитків говорити ще зарано. Розмір збитків нині вивчають представники двох страхових компаній в Одеській області.
Посол США в Україні Вільям Тейлор висловив переконання, що рішення уряду України про обмеження на експорт зерна обмежує розвиток бізнесу і шкодить репутації країни як надійного постачальника.
„Шкода була заподіяна. Було змарноване зерно, були витрачені кошти. Це погана новина. Гарною новиною є те, що нарешті уряд усвідомив що існує така проблема. Уряд зараз розмірковує над тим щоби знайти компроміс і зерно, яке перебуває на сховищах, надходило на ринок. Як друг України, який хоче щоби репутація України була привабливою, я закликаю уряд скасувати квоти на експорт ”, - сказав Посол США в Україні.
Він закликав уряд до проведення консультацій з сільгоспвиробниками та іншими фахівцями підкресливши, що прагнучи членства у СОТ Україна мусить брати активну участь у світовій торгівлі, а не обмежувати свій експорт.
1 лютого Посол Тейлор мав зустріч і з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи, можливі наслідки розвитку політ реформи і реформи місцевого самоврядування в Україні.
Уільям Тейлор висловив надію, що зацікавленість американського бізнесу у інвестуванні різних проектів в Одесі буде зростати. На його думку, є перспективи вигідної для обох сторін співпраці.

Ігор Столяров

Просмотров: 1005 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz