Среда, 2024-04-24, 1:22 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2006 » Октябрь » 12
Говорячи про євроатлантичні прагнення України, Президент В.Ющенко чітко зазначив: „Люди, що вийшли на мадани та вулиці Києва, мали мотивацію: вони хочуть бачити Україну в Європі, а не по сусідству з нею, і хотіли б бачити Україну інтегрованою до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу”. Висловивши сподівання стосовно скорого приєднання України до Плану дій щодо членства, він водночас погодився з тим, що у проміжному періоді існуючі механізми співпраці – План дій Україна – НАТО та пов”язані з ним щорічні Цільові плани – дають можливість подальшого поступу на цьому шляху та виведення відносин Україна-НАТО на „абсолютно новий рівень”.
На даному етапі дискусія навколо питань співробітництва України з НАТО відбувається в новому внутрішньополітичному контексті. Україна офіційно взяла курс на приєднання до альянсу. Це було проголошено, насамперед, на рі ... Читать дальше »
Просмотров: 1330 | Добавил: otan | Дата: 2006-10-12 | Комментарии (1)

Нові технології захисту гаваней від терористичних нападів були продемонстровані високопоставленим представникам Альянсу, які здійснили візит до Центру підводних досліджень НАТО в Ла Спеція, Італія, 4 квітня .
Північноатлантична рада у складі постійних представників 26 держав-членів НАТО відвідала Ла Спецію для спостереження за моделюванням нападу на військово-морську базу .

Захист від терористів

„Сьогоднішній візит Північноатлантичної ради вказує на важливість роботи, яку веде Центр підводних досліджень НАТО, щоб забезпечити виконання нових завдань в сфері безпеки”, -- сказав заступник Генерального секретаря НАТО посол Алессандро Мінуто Ріццо.

Під час імітованого нападу випробувались деякі нові технології, які розробляються в НАТО для захисту гаваней від можливих терористичних нападів .

Це, зокрема, мережі сенсорів, електрооптичні детектори, засоби швидкого реагування і безпілотні підводні апарати .

Ці технології розробляються в рамках Робочої програми НАТО щ ... Читать дальше »

Просмотров: 1345 | Добавил: otan | Дата: 2006-10-12 | Комментарии (0)

Італійські військові інженери зі складу місії МССБ під керівництвом НАТО в Афганістані, афганські військові інженери і поліція міста Кабул працюють над відновленням „Шляху надії” -- важливої ділянки дороги, якою користується місцеве населення і війська НАТО для того, щоб дістатись центру Кабулу.
Проект був розпочатий 2 квітня і має бути завершений протягом двох тижнів.

Ремонт передбачає використання біля 3 500 кубометрів гравію і застосування 10 спеціальних машин, наданих італійськими інженерами.

Афганські військові інженери, які беруть участь у проекті, нещодавно завершили спеціальну тритижневу програму підготовки, організовану для них в Кабулі багатонаціональною інженерною групою НАТО

Просмотров: 1413 | Добавил: otan | Дата: 2006-10-12 | Комментарии (0)

Всегда быть на передовой: НАТО необходима для формирования сил, чтобы содействовать стабилизации «хрупких» частей мира, и она имеет все необходимое для этого (© KFOR) Кристоф Бертрам утверждает, что НАТО следует сосредоточиться на задачах стабилизации и отказаться от претензий на военный союз.
Когда НАТО в стратегической концепции 1991 года определяла свое предназначение и цель после «холодной войны», нельзя было исключать возможность ее участия в новой неядерной войне. С тех пор, однако, ведение войн стало наименее вероятной задачей НАТО. Первостепенной современной военной целью Североатлантического союза стало содействие стабильности в тех частях мира, где нестабильность может влиять на благосостояние, а не на военную безопасность его расширенного состава членов. Несмотря на это, НАТО пока отказывается признать эти новые стратегические реалии и все еще дел ... Читать дальше »
Просмотров: 1387 | Добавил: otan | Дата: 2006-10-12 | Комментарии (1)

Памятный день: террористические акты,
совершенные 11 сентября 2001 г., оказали огромное
влияние на стратегическое мышление в НАТО.
(© Reuters)
В своей статье Кристофер Беннетт анализирует вопросы повышения вклада НАТО в борьбу с терроризмом и сравнивает текущую дискуссию о реформе НАТО с той, что велась десять лет назад.

В июле 1995 г. было совершено чудовищное преступление - массовое убийство мирных жителей в Сребренице, - масштабы и степень варварства которого ужаснули весь мир и побудили НАТО произвести кардинальные изменения в своей деятельности и подходе к решению стоящей перед ней задачи.

Основа для повышения роли НАТО в событиях в Боснии и Герцеговине была подготовлена еще в предшествующие годы внутренними документами Североатлантического союза, а также соглашениями с ООН и Совещанием по безопасности и сотрудничеству в Евр ... Читать дальше »

Просмотров: 1492 | Добавил: otan | Дата: 2006-10-12 | Комментарии (0)

Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz