Четверг, 2024-04-25, 6:48 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2006 » Октябрь » 12 » Україна-НАТО
Україна-НАТО
Говорячи про євроатлантичні прагнення України, Президент В.Ющенко чітко зазначив: „Люди, що вийшли на мадани та вулиці Києва, мали мотивацію: вони хочуть бачити Україну в Європі, а не по сусідству з нею, і хотіли б бачити Україну інтегрованою до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу”. Висловивши сподівання стосовно скорого приєднання України до Плану дій щодо членства, він водночас погодився з тим, що у проміжному періоді існуючі механізми співпраці – План дій Україна – НАТО та пов”язані з ним щорічні Цільові плани – дають можливість подальшого поступу на цьому шляху та виведення відносин Україна-НАТО на „абсолютно новий рівень”.
На даному етапі дискусія навколо питань співробітництва України з НАТО відбувається в новому внутрішньополітичному контексті. Україна офіційно взяла курс на приєднання до альянсу. Це було проголошено, насамперед, на рівні Президента відповідним рішенням Ради національної безпеки і оборони та законодавчо закріплено Законом України „Про основи національної безпеки України”, прийнятим 19 червня 2003 р. У Законі прямо записано, що одним з основних напрямків державної політики є набуття Україною членства в НАТО. Отже, всі державні та недержавні структури і суспільство загалом мають працювати на досягнення цієї мети.
Саме питанням євроатлантичної інтеграції України та перспектив вступу до НАТО присвячена постійно діюча тематична експозиція/виставка „Україна-НАТО”, оформлена у відділі читальних залів.
Ініціатором постійнодіючої експозиції виступив Центр інформації та документації НАТО в Україні.
Метою експозиції/виставки є привернення уваги громадськості до процесу трансформації НАТО, нової політики безпеки в країнах НАТО та можливостей для України.
На стендах представлені різноманітні видання, в тому числі довідники, карти, бюлетені тощо. На особливу увагу заслуговують власні видання НАТО – зокрема, „Новини НАТО” – щоквартальник Відділу громадської штаб-квартири НАТО в Брюсселі, а також „НАТО-Брифінг”, - бюлетень, що узагальнює результати міжнародних переговорів, конференцій в рамках НАТО.
На запрошення Центру інформації та документації НАТО в Україні, що діє від імені Відділу громадської дипломатії НАТО, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського п. О.Гаращенко взяла участь в ознайомчому візиті до Штаб-квартири НАТО та штабу ВГК ОЗС НАТО в Брюсселі 22-25 травня 2005 р. Програмою візиту були передбачені зустрічі з керівними представниками НАТО, проведення брифінгів та обговорення актуальних питань розвитку відносин між Україною і НАТО, серед яких – „Видавничі стратегії та діяльність”, „Навчальні видання НАТО”, „Website NATO”, „Майбутнє цифрових комунікацій”.
20 травня 2005 р. виставку відвідали військовий аташе Посольства Нідерландів в Україні Кейс Лоддер та голова ВГО „Демократична дія” Сергій Джердж.
Просмотров: 1331 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1
1 Flora  
0
Extremely hpleful article, please write more.

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz