Среда, 2024-05-22, 3:21 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Май » 17 » Світова преса про Україну і світ
Світова преса про Україну і світ
Ситуація в Україні викликає колосалну увагу з боку західних ЗМІ. Всесвітня служба іноземного мовлення Великобританії БіБіСі оголосила про поширення своїх програм в Україні. Спільний проект з «Радіо Ера Еф-Ем» передбачає запуск регулярного ток-шоу під назвою «Коло Запитань.» Це буде спільне дітище Катерини Хінкулової з БіБіСі і Сергія Суліми з «Ери». Старт - вісімнадцятого травня. До «Кола» запросять чотирьох відомих експертів зі світу політики, юриспруденції, бізнесу і літератури. Вони відповідатимуть на запитання спеціально запрошеної аудиторії. Мачек Бернатт-Рещинський, шеф БіБіСі-Україна заявив, що цей проект - наступний важливий крок у співпраці з «Радіо Ера Еф-Ем». «Коло Запитань» ґрунтується на популярному в Англії ток-шоу «Будь-які запитання». БіБіСі-Україна стартувала у дев’яносто другому році і зараз має дві години ефіру щодня на радіо «Ера», яке слухають в тридцяти восьми українських містах, пише моніторингова служба БіБіСі.
А оглядач Марк Чемпіон з Вол Стріт Джорнел друкує колосальну за газетними обсягами - мало не в газетний аркуш - статтю про фантастичну зміну політичного прообразу Януковичем. Усього два роки тому цей підтримуваний Росією махінатор від політики рахувався на Заході парією після оголошення про свою перемогу на виборах 2004 року, третього туру, поразки від оранжистів, відходу в політичну тінь... Але сталося неймовірне: коли ейфористичні очікування прибічників оранжевої революції не виправдалися (про це, до речі, попереджали експерти), Янукович тріумфально повернувся в крісло прем’єр-міністра. Він став відвідувати Вашингтон, Брюссель і Давос. Його повернення в політику, пише Чемпіон, свідчить, що вільні вибори, заохочувані США, не гарантують перемоги на них тих, хто поділяє цілі США, або навіть демократію західного зразка.
Однак, подивіться, які разючі зміни відбулися з Януковичем, зазначає Вол стріт джорнел. З незграбного увальня, який ледь розмовляв українською і боявся західних людей, він перетворився на ініціатора прес-конференцій для послів ЄС, вільно розмовляючи українською. Ключовими словами в його лексиконі є «правове поле», «конституційність», «демократичність і прозорість», «чесніть і справедливість». Рік в опозиції, про що говорить назва його книжки, навчив його цінувати вільну пресу і толерантну демократію.
Костянтин Грищенко, радник Януковича з міжнародних питань, каже, що його шеф зрозумів, що трапилося під час оранжевої революції, і що треба змінити в його власному менталітеті. А Ахметов порадив йому найняти Пола Менефорта, який був членом передвиборчого штабу Боба Доула в 1996 році. Пол Менефорт, як батько Карло з поліна витесав Буратіно, з Януковича-зека зробив за два роки чи не улюбленця Заходу. Він порадив йому змінити стиль спілкувань з пресою, і Янукович запросив до себе журналістів на дачу, обговоюючи геть усе: свій досвід як автогонщика, як двічі зека, як прем’єра, що прагне до СОТ. Однак, пише Джорнел, звіт, оприлюднений минулого місяця Радою Європи, відзначив зростаючу кількість рейдерства і залякувань журналістів відколи коаліційний уряд Януковича прийшов до влади. Янукович, підбиває підсумок Марк Чемпіон, не став сперечатися з критикою, оцінивши резолюцію Ради Європи, яка закликала Конституційний Суд визначити відповідність конституції Указу Ющенка про розпуск Ради, пише Вол Стріт Джорнел.

Володимир Звіглянич
Голос Америки
Вашингтон

Просмотров: 983 | Добавил: otan | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz