Вторник, 2024-05-21, 2:24 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Май » 17 » Одеса готується відзначити Дні Європи
Одеса готується відзначити Дні Європи
Цій темі був присвячений проведений 16 травня брифінг для засобів масової інформації.
Заступник Одеського міського голови Тетяна Фідірко повідомила журналістам, що всі заплановані до Дня Європи заходи відбудуться 18 та 19 травня. Вони розподілені на дві категорії. Частина заходів проводиться спільно з Одеською обласною державною адміністрацією.
У міських бібліотеках працюватимуть оглядові виставки літератури, яка присвячена темі європейській інтеграції. І цього року в Одесі відбудеться Європейська ніч музеїв.
На суд глядачів будуть представлені дитячі малюнки автори яких відобразять якою вони бачать Європу. Різноманітні конкурси відбудуться у міських школах? підсумки яких будуть підведені в рамках „круглого столу” у приміщенні мерії Одеси.
Начальник управління міжнародних відносин, європейської інтеграції і зв'язків з Одеською діаспорою Олег Долженков додав, що „європейська інтеграція це питання яке вимагає не стільки видовищних свят скільки розуміння того що таке Європа і що таке стратегічний курс нашої держави, його усвідомлення”.
Він повідомив, що під час проведеної ранком 16 травня селекторної наради під керівництвом міністра закордонних справ України Арсенія Яценюка Одеса була наведена як приклад для інших областей України як місто у якому День Європи буде організований на належному рівні.
За словами заступника Одеського міського голови Тетяни Фідірко, цього року у причорноморському місті вперше будуть проведені і Дні Європейського сусідства. Традиція святкувати цей день народилася у 1990 році у столиці Франції. Один з районів Парижу провів це свято безпосередньо на вулицях міста за участю мешканців міста, працівників муніципалітету. За спільним столом вони мали можливість обговорити нагальні проблеми і шляхи їхнього вирішення. Ініціативу після цього підхопили ще кілька міст Європи.
У 2007 році Дні Європейського сусідства святкуватимуть у понад п'ятиста містах Європейського Союзу.
„Той факт, що Одеса є справді багатонаціональним містом, існуючі тут безцінний менталітет і традиції сприятимуть проведенню спільних свят, зокрема таких як День Європейського сусідства. Одесити завжди готові до спілкування, діалогу і компромісу. Я переконана, що святкування Дня Європейського сусідства стане своєрідним відродженням знаних і шанованих у цілому світі одеських традицій”, сказала Тетяна Фідірко.
За її словами, ініціатива святкування Дня Європейського сусідства викликала зацікавлення у представників усіх районних державних адміністрацій. Опрацьований план заходів, який викладений у вже підписаному розпорядженні Одеського міського голови Едуарда Гурвіца.
Понад тисяча осіб у чотирьох районах міста братимуть участь у запланованих в Одесі заходах. Серед них будуть представники районних державних адміністрацій та міськвиконкому.
Присутні на брифінгу журналісти мали можливість подивитися відеофільм присвячений святкуванню Дню Європейського сусідства у багатьох країнах світу.

Ігор Столяров
Одеса

Просмотров: 984 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz