Пятница, 2024-04-26, 4:08 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2006 » Октябрь » 28 » Осіння Академія НАТО у Донецьку
Осіння Академія НАТО у Донецьку
24-26 жовтня 2006 року в Донецькому національному університеті відбулася Осіння Академія НАТО, що мала назву „НАТО, Європа та проблеми регіональної безпеки у глобальному світі”. У роботі Академії взяв участь Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства. Під час Академії розглядалися численні питання глобальної та регіональної безпеки, стратегія євроатлантичної інтеграції України напередодні Ризького саміту НАТО в листопаді 2006 р.
Учасниками Академії були представники міжнародних місій, наукових та навчальних інститутів, Центру інформації і документації НАТО в Україні, громадських організацій.
Директор Інституту трансформації суспільства, доктор економіки, професор Олег Соскін виступив з доповіддю „Євроатлантична інтеграція в українській політиці”. Він зосередив увагу на таких основних тезах.
По-перше, Президент України, який відповідно до ст. 102 Конституції України, є главою держави і виступає від її імені, а, відповідно до ст. 106 п. 17 є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України та здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави, повинен якнайшвидше подати заявку на набуття Україною статусу країни-кандидата в члени НАТО. Саме це завдання має бути пріоритетним для керівництва нашої держави.

По-друге, проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України в Північноатлантичний альянс згідно із Конституцією України є непотрібним. Відповідно до ст. 5 та ст. 73 Конституції України всеукраїнським референдумом в обов’язковому порядку вирішуються тільки питання про зміну території України чи конституційного ладу. Згідно із Законом України „Про всеукраїнський та місцеві референдуми” виключно всеукраїнським референдумом вирішується питання про реалізацію права народу України на самовизначення та входження України до державних федеративних і конфедеративних утворень або вихід з них (ст. 5). Однак вступ України до НАТО не пов‘язаний із зміною території, конституційного ладу чи входженням до федеративних і конфедеративних утворень (НАТО — це міждержавна організація без жодних наддержавних функцій).

Окрім участі в роботі Осінньої Академії НАТО, Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства, зустрівся зі студентами та професорсько-викладацьким складом Донецького національного університету. Виступаючи перед студентами, він дав оцінку сучасному стану економіки в державі, прогноз розвитку політичних подій у найближчому майбутньому, розкрив шляхи та механізми побудови України як євроатлантичної держави, наголосив на необхідності вироблення нових підходів у стосунках між європейськими структурами та Україною.

Під час зустрічі студентам ДонНУ були презентовані публікації та матеріали Інституту трансформації суспільства, присвячені питанням євроатлантичної інтеграції України, зокрема тематичні номери журналу „Економічний часопис-ХХІ”.

Прес-служба
Інституту трансформації суспільства

Просмотров: 1383 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz