Пятница, 2024-03-29, 11:12 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2006 » Октябрь » 28 » Україна та членство в НАТО
Україна та членство в НАТО
17-18 жовтня у м. Вашингтон відбувся круглий стіл «Шлях України до зрілої національної державності: Україна та членство в НАТО» за участю українських та американських урядовців, парламентарів, науковців та ЗМІ. Від української сторони участь у заході взяв заступник Міністра закордонних справ України В.Хандогій, який ознайомив учасників зібрання з офіційною позицією Києва щодо членства України в НАТО та нагальних питань національної безпеки.
На круглому столі було обговорено перспективи членства України в НАТО з урахуванням змін внутрішньополітичної ситуації в нашій державі, проаналізовано стан реалізації курсу України на членство в Альянсі у політичній, безпековій, оборонній та економічній галузях, приділено увагу проблемам впливу російського фактору на євроатлантичні устремління нашої держави.
Головним політичним сигналом круглого столу став висновок експертів про відповідність членства України в НАТО її базовим національним інтересам. Водночас, аналітики переконані, що передумовою успішної імплементації європейських та євроатлантичних планів Києва є політична воля й консолідована позиція щодо цього українського керівництва.
Учасниками дискусії запропоновано низку рекомендацій, імплементація яких сприятиме ефективній реалізації Україною курсу на євроатлантичну інтеграцію. В рекомендаціях, зокрема, наголошено на необхідності якнайшвидшого досягнення консенсусу між основними політичними силами України щодо членства в НАТО й запровадження відповідної цілеспрямованої кампанії інформування населення, підтримання досягнутого рівня інтенсивності взаємодії з Альянсом в рамках існуючих форматів, продовження реформ оборонного сектору, забезпечення приєднання України до СОТ, зміцнення інститутів громадянського суспільства, рішучої боротьби з корупцією, забезпечення верховенства права.
Чільними представниками Адміністрації США, що взяли участь у заході, було підтверджено зацікавленість Сполучених Штатів у членстві України в НАТО й наголошено на налаштованості Вашингтону й надалі надавати активну підтримку Києву у цій справі. При цьому підкреслено, що обсяги, конкретика й інтенсивність цієї підтримки безпосередньо залежатимуть від ініціатив і досягнень української сторони в реалізації нею поточних планів і завдань.
Визнаючи важливість врахування російського фактору в контексті реалізації Україною євроатлантичного курсу, на форумі зазначалося, що Альянс зацікавлений у розвитку добросусідських українсько-російських відносин. Висловлено переконання у готовності американської сторони сприяти цьому.
В цілому експерти вважають, що, незважаючи на непросту внутрішньополітичну ситуацію в Україні та спричинену нею затримку з виконанням намічених планів, зберігається об’єктивна зацікавленість обох сторін – і Києва, і Брюсселя - в отриманні Україною повноправного членства в Альянсі.
Просмотров: 1336 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz