Воскресенье, 2024-04-28, 5:37 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Декабрь » 19 » Мер Одеси розвіяв міфи групи «Родіна»
Мер Одеси розвіяв міфи групи «Родіна»
Одержавши повну поразку у прагненні провести місцевий референдум з питань про дострокові вибори міського голови і міської ради, група «Родіна» була вимушена ввімкнути «понижену передачу». І справа не лише у тому, що в прагненні зареєструвати групу для збирання підписів за проведення референдуму про довіру або недовіру місцевій владі їм остаточно відмовили у суді. Головне - що ці наміри прогнозовано не отримали підтримки більшості представників міської громади.
 
Саме тому нові плани проведення «референдумів» з питань збереження приморських схилів і заборони зводити багатоповерхівки в історичній частині міста, про що група «Родіна» повідомила під час проведеної 18 грудня зустрічі з мером Едуардом Гурвіцем, слід розглядати виключно як спробу хоч якось забезпечити режим «плавного гальмування».
 
Якщо керівник міста цією зустріччю ще раз підтвердив свою відкритість і прагнення до діалогу з будь-якими політичними силами – група «Родіна» намагалася просто зберегти обличчя.
 
До зали, де проходила зустріч з мером, прийшли аж три знімальні групи однієї телекомпанії «АМТ», власником якої є один з керівників групи «Родіна» Ігор Марков. До речі, цей депутат працює вже у двох каденціях Одеської міськради. Під час головування у Раді Руслана Боделана, коли в Одесі розбазарювали санаторії і бази відпочинку, а на приморських землях мали право будувати лише прокурори, податківці та інші «наближені і корисні», Ігоря Маркова у опозиціонерах помічено не було.
 
Неабияку принциповість він проявляє лише тепер – коли замість приватних, придбаних тіньовим способом маєточків високопосадовців на березі моря після відповідних відкритих аукціонів будують бази відпочинку, сучасні готелі, оздоровчі та розважальні заклади, які обслуговуватимуть всіх бажаючих одеситів і гостей міста.
 
На зустрічі група «Родіна» спробувала ще раз заявити про свою стурбованість долею «траси здоров’я». Але присутній на зустрічі заступник міського голови Михайло Кучук ще раз нагадав їм про те, що напевне знають вже всі одесити: реконструкція схилів жодним чином не зачіпатиме «трасу здоров’я» - вона і надалі буде недоторканою. Такою є принципова позиція міської влади, і жодних референдумів проводити з цього приводу немає підстав…
 
 
«Питання забудови приморських схилів, організації місць для відпочинку на пляжах є для Одеси одним з головних. Ми зробимо все можливе для перетворення міста на курортний і туристичний центр. В Одесі має з’явитися і набережна», - підбив підсумки теми Едуард Гурвіц.
 
Як цілком пропагандистський можна охарактеризувати зроблений представниками групи «Родіна» закид місцевому керівництву з приводу продажу території стоянки для автомашин в приморському районі 13 станції Великого Фонтану. «Продали землю за сміхотворною ціною», - ледве не плакали опозиційні депутати. Ледь не найдосвідченіші у земельних питаннях депутати і насправді не знали, що дійсно за безцінок цю ділянку було продано Русланом Боделаном ще в 2003 році, більш ніж за два роки до повернення Едуарда Гурвіца.
 
Мильною булькою виявилися і порушені на зустрічі так звані «проблеми» ринку «Малиновський» і промтоварного ринку «7 кілометр». «Перше і найголовніше: чутки про те, що на території ринку «Малиновський» планують побудувати приватні маєтки чи розважальні центри - не відповідають дійсності. Перспективу його подальшого розвитку буде визначено в документі, який спільно підготують члени створеної моїм розпорядженням спеціальної комісії та підприємці. Кожну висловлену думку буде враховано. У нас немає намірів знищити те, що вже було створено раніше. Але, без сумніву, ринок має бути вдосконалено і робота його зміниться на краще. Комісія працюватиме гласно, і після завершення її роботи ми будемо здатні ухвалити об’єктивне рішення», - сказав мер міста.
 
Едуард Гурвіц ще раз висловив переконання у справедливості вимог міської влади висловлених і у позові до керівництва промтоварного ринку «7 кілометр» про необхідність повернення до міського бюджету грошей за оренду міської землі. «Розвиток ринку розпочинався з території міста. Цьому є всі необхідні докази».
 
Мер Одеси повідомив, що місцева влада готова коригувати свої вимоги. «Керівництво промтоварного ринку «7 кілометр», яке заборгувало Одесі гроші (500 мільйонів гривень, про це свідчать документи з відповідними підписами), може підписати з нами мирову угоду, яка передбачатиме, наприклад, будівництво в Одесі лікарні «швидкої допомоги» та ремонт «Іванівського шляхопроводу»... Але, якщо керівники ринку хочуть закрити проблему за допомогою акцій непокори і не платити – це неправильний шлях».
 
Едуард Гурвіц запевнив присутніх на зустрічі, що влада приділятиме особливу увагу будівництву соціального житла, збереженню міських парків та збільшенню зеленої зони на території міста. Наступна зустріч міського голови Едуарда Гурвіца з депутатською групою «Родіна» відбудеться приблизно через місяць.
 
 
Ігор Столяров
 
Одеса
Просмотров: 969 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz