Суббота, 2024-04-20, 1:20 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Декабрь » 13 » Одеський телеканал АТВ позбавлять ліцензії через суд
Одеський телеканал АТВ позбавлять ліцензії через суд
Таке одноголосне рішення схвалили на своєму засіданні члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Підставою стали проведена Нацрадою перевірка діяльності телекомпанії щодо порушення умов виданої ліцензії, численні скарги громадськості та відео матеріали програм за участю Григорія Кваснюка, який дозволяв собі зачитувати у телевізійному ефірі заклики на зразок «Бий жидів, рятуй Одесу», «Де будуть видавати зброю?», «Навіщо нам Україна? Будемо як Крим… Впораємось», «Де збираються проти цих ідіотів? На часі робити революцію» тощо…
 
Як стало відомо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вже протягом року звертала увагу власників одеського телеканалу на вислови Григорія Кваснюка у сумно відомій програмі «Правда». Ці вислови знаходяться на грані розпалювання міжнаціональної ворожнечі, на мовному та релігійному ґрунтах.
 
Його колега Тетяна Мокріді висловила у своєму виступі на нараді думку, що одеський телеканал АТВ демонструє танці на граблях. «Треба відрізняти свободу слова від закликів до насильницької зміни конституційного ладу, розв’язання війни, агресивних дій. Маємо факти злісних порушень. Після наших неодноразових зустрічей і попереджень ситуація на АТВ все ж не змінилася».
 
Члени Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення у схваленому рішенні констатували, що телекомпанія АТВ «порушила статті 6 Закону про телебачення і радіомовлення, зокрема частини 2 – заклики до насильницької зміни конституційної влади, частини 3 - заклики до ров’язання війни, агресивних дій, а також порушення інформації, яка може зачепити законні права і інтереси фізичних чи юридичних осіб». Вони ухвалили рішення звернутися до суду з вимогою анулювати видану телекомпанії АТВ ліцензію.
 
Цього дня біля приміщення Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення було проведено пікет, ініційований громадською організацією «Вільна Одеса» та підтриманий кількома патріотичними організаціями (Український літературний інститут, Асоціація українських письменників, профспілка Київського національного університету імені Шевченка та інші).
 
Вони вже вдруге передали Голові Нацради Віталію Шевченку звернення з проханням анулювати ліцензії на трансляцію кабельними мережами та на ефірне мовлення, видані ТОВ «АТВ» «через недотримання ліцензійних умов, грубе порушення чинного законодавства в сфері інформаційної безпеки, розпалення міжнаціональної ворожнечі та сепаратистську пропаганду».
 
Голова Комітету захисту прав телеглядачів Галина Середюк висловила надію, що вже найближчим часом суд скасує ліцензії, видані телеканалу АТВ. Вона запевнила, що патріотичні організації відстежуватимуть подальший перебіг подій. «Скасування виданих ліцензій стане справжньою перемогою культури і здорового глузду. Я думаю, що буде саме так», - сказала Галина Середюк.
 
Ігор Столяров
Просмотров: 1042 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1
1 MAG  
0
Щось я зовсім заплутався, ось натрапив на статтю:

«АТВ» отримав нові ліцензії. Чи надовго?

Національний радий з питань телебачення і радіомовлення видав телекомпанії «АТВ» нові ліцензії, які вона повинна була отримати ще в листопаді цього року. Про це повідомляє інформаційне видання Луна з посиланням на генерального директора телекомпанії «АТВ» Бориса Емеца.
До умов ліцензій внесений ряд змін, зокрема зміни торкнулися збільшення об'єму віщання каналу російською мовою.
Коментуючи звернення Національної ради до суду з позовом про анулювання ліцензії телекомпанії, Борис Емец відзначив, що, фактично, Нацрада має намір відкликати ті ліцензії, які сьогодні видав компанії з серйозною затримкою.
Нагадаємо, що 12 грудня прес-служба Національного радого з питань телебачення і радіомовлення повідомила про те, що відомство має намір звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензій, видані ТОВ «Телекомпанія «АТВ» при Одеській Національній академії зв'язку ім. О.С. Попова», у зв'язку з порушенням «АТВ» статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а також зафіксованими порушеннями ліцензійних умов з боку телеканалу.


Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz