Вторник, 2024-04-30, 1:07 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Декабрь » 7 » Вимагаючи закриття телекомпанії АТВ одесити добралися до Києва…
Вимагаючи закриття телекомпанії АТВ одесити добралися до Києва…
Велика група одеситів, підтримана українськими патріотичними організаціями, продовжує акції під вимогою негайного позбавлення ліцензії телеканалу «АТВ».
 
Після першого протесту організованого біля Національної ради з питань телебачення і радіомовлення її учасникам пообіцяли провести перевірку і ухвалити остаточне рішення не пізніше 12 грудня.
 
Цього разу одесити влаштували своєрідний кінозал під відкритим небом неподалік будинку секретаріату Президента. Численні глядачі мали нагоду власними очима побачити авторські програми Григорія Кваснюка, які стали причиною для обурення громадськості.
 
Глядачем програм став і працівник приймальні секретаріату Президента України Констянтин Кокарєв. Йому передали звернення адресоване главі державі Віктору Ющенку.
 
«Останнім часом, антиукраїнська пропаганда на Півдні та Сході країни набула загрозливих для національної безпеки України та ганебних для української державності масштабів. В першу чергу, критична ситуація склалася через бездіяльність Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, ведучі телеканалу «АТВ» в Одесі відкрито дискредитують Україну як незалежну державу, штучно створюють осередок соціальної напруженості, невдоволення та громадянського протистояння. «АТВ» поширює антинаукове за змістом та хамське за формою трактування української історії, займається навішуванням ідеологічних ярликів, ворожих для української свідомості. Канал регулярно протиставляє населення західної та східної України. Вищенаведені факти свідчать: телеканал «АТВ» порушує не лише цивільні, політичні, соціальні, духовні права та свободи одеситів, але і самі принципи державної інформаційної безпеки. Секретаріат Президента забов»язаний вживати необхідних заходів для припинення діяльності телеканалів, які цілеспрямовано проводять антидержавну пропаганду», йдеться у документі.
 
Його підписали Український літературний інститут, видавництво «Просвіта», Асоціація українських письменників, профспілка Київського національного університету імені Шевченка, режисер Олександр Муратов, група одеситів – учасників акції. Вони просять у Президента України втрутитись в ситуацію та посприяти анулюванню ліцензій на телемовлення виданих ТОВ «АТВ» за «недотримання ліцензійних умов, грубе порушення діючого законодавства в сфері інформаційної безпеки, розпалення міжнаціональної ворожнечі та сепаратистську пропаганду».
 
Працівник приймальні секретаріату Президента України Констянтин Кокарєв запевнив одеситів, що численні звернення і відеоматеріали з програмами телекомпанії «АТВ» будуть ретельно вивчені і передані главі держави для подальшого реагування. Одесити запевнили, що готові до наступних акцій протесту.
 
«Мене особисто, моїх знайомих і друзів обурює діяльність телеканалу «АТВ», особливо програми за участю Григорія Кваснюка. Його програми містять неправдиві відомості про ситуацію в Одесі. Дивує його мова спілкування з глядачами. Цьому слід покласти край», розповідає мешканець Одеси Ігор Левченко.
 
Одесит Віталій Пономаренко, тим часом, висловив сподівання, що Президент України почує вимоги учасників проведеної акції «і з телеефіру зникне продукт, який провокує суспільне невдоволення і дезінформує мешканців міста». Голова громадської організації Комітет захисту прав телеглядачів Галина Середюк наголосила, що Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення має скасувати ліцензію для телеканалу «АТВ».
 
«Закриття програми за участю Григорія Кваснюка не змінить політику телеканалу. Дії Нацради мають бути рішучими», вважає вона. Комітет захисту телеглядачів проведе наступну акцію у Києві вже 12 грудня біля приміщення Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення. Цього дня мають розглядати питання щодо подальшої діяльності одеського телеканалу «АТВ»
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 951 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz