Четверг, 2024-04-25, 4:36 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Декабрь » 5 » Рух «Не будь байдужим» презентував свою акцію в Одесі
Рух «Не будь байдужим» презентував свою акцію в Одесі
 Учасники громадського руху, а це діджеї трьох українських гуртів («Тартак», «ТНМК», «Бумбокс») влаштували у місцевому клубі «Плазма» вечірку на підтримку першої збірки реміксів на пісні лише українських виконавців.
 
Впродовж вже проведених подібних акцій у Києві, Запоріжжі та Харкові українські діджеї намагалися спростувати негативні стереотипи молоді щодо начебто непридатності використання україномовного музичного доробку у клубній культурі України.
 
«Сьогодні маємо абсурдну ситуацію, коли українська вважається мовою лише «немодних» (бідних, неуспішних) сфер. Йдеться про те, що вона функціонує лише в освіті і подекуди у владних кабінетах». Нас україномовних діджеїв це принижує. Ми точно знаємо, що необхідно поступово вводити українське у клубну культуру. Сьогодні, на жаль, вона є наскрізь російськомовною або англомовною», переконують учасники акції.
 
Учасники громадського руху «Не будь байдужим» в рамках акції планують також відвідати Донецьк. Як повідомила виконавчий директор руху Оксана Левкова, до організаторів всеукраїнської акції надійшли ще кілька запрошень відвідати інші обласні центри. «Я з гордістю кажу, що в Україні є багато людей які мислять так само як ми. Вони не чекають чогось від влади і не думають що влада все зробить. Вони діють на підтримку української музики вже сьогодні», сказала пані Левкова.
За її словами, поїздки регіонами України стали можливими завдяки добродійній фінансовій підтримці групи українських підприємців.
 
Спеціальний гість проекту діджей VovaZiLvova закликав до підтримки україномовного музичного продукту. «Не надто важливо, чи зробила держава на 16 років існування щось реальне на підтримку української пісні, чи ні. Треба відштовхуватись лише від себе. Хочеш змінювати ситуацію? Змінюй…»
 
Громадський рух «Не будь байдужим» прагне уникати будь якої підтримки з боку державних органів влади. «Ми проти подібного опікунства. Досвід показує, що люди здатні самостійно творити нормальне, живе молодіжне середовище».
 
Журналістам повідомили, що україномовні виконавці мають неабиякий успіх і у сусідній Росії. Приміром, гурт «Танок на майдані Конго» за останній рік шість разів відвідав Росію. На концерт гурту «Бумбокс», який відбудеться через три дні у одному з московських клубів, на сьогоднішній день немає жодного вільного квитка.
 
«Цінують українську музику і у країнах Європи. Тим часом, в Україні склалася така ситуація, що українських виконавців на рідних землях не дуже хочуть визнавати. Тим часом, саме українські музиканти збирають там повні клуби. На них ходять люди, вони творять там музику і заробляють гроші. Чомусь у нас того не цінують, оскільки на українські телеканали потрапити практично не можливо», зазначили учасники організованої для журналістів прес конференції.
 
Учасники всеукраїнської акції «Не будь байдужим» мають намір вже після новорічних свят відпрацювати новий план заходів і поїздок у інші регіони країни. В Одесі акція пройшла достатньо успішно. Місцевий клуб «Плазма» був переповнений молоддю, яка бажала потанцювати саме під українську сучасну музику.
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 1103 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz