Среда, 2024-05-22, 5:35 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Июнь » 27 » В Одесі завершила роботу конференція з питань міжрегіонального співробітництва в басейні Чорного моря
В Одесі завершила роботу конференція з питань міжрегіонального співробітництва в басейні Чорного моря
Робота представницької міжнародної конференції тривала в Одесі два дні і зібрала представників багатьох міст, розташованих в басейні Чорного моря. За словами мера Одеса Едуарда Гурвіца, створення єврорегіону басейну Чорного моря «дозволить спільно вирішувати чимало проблем, з якими щодня стикаються мешканці причорноморських міст. Це великий пласт роботи. Вона стосується, зокрема, розвитку інфраструктури, енергозабезпечення тощо. Можна назвати сотні таких спільних проблем».
Одеський міський голова зазначив, що позитивно на розвиток причорноморських міст впливатиме і відновлення в регіоні зони вільної торгівлі.
Очікується, що новий єврорегіон позитивно впливатиме і на пожвавлення побратимських зв’язків Одеси, діяльність Міжнародного чорноморського клубу та інших міжнародних організацій Чорноморського басейну.
Начальник управління міжнародних відносин, європейської інтеграції та зв’язків з одеською діаспорою Одеської міськради Олег Долженков назвав роботу міжнародної конференції надзвичайно успішною та зазначив, що під час її роботи ухвалені конкретні пропозиції і рекомендації.
Заступник міністра з питань житлово-комунального господарства України В’ячеслав Толкованов вважає, що проведення в Одесі конференції з питань міжрегіонального співробітництва в басейні Чорного моря сприятиме, зокрема, покращенню інвестиційного клімату в українському причорноморському місті. «Мери багатьох міст семи країн світу одержали повну інформацію про потенційні можливості Одеси. Це позитивний іміджевий крок. Під час проведення таких конференцій її організатори мають можливість безпосередньої впливати на діяльність такої інституції як Рада Європи», - сказав заступник міністра.
Під час заключного засідання конференції було оголошено пропозицію заснувати в Одесі третій Молодіжний центр Ради Європи (після Страсбурзького та Будапештського), як постійно діючої структури з метою імплементації та координації молодіжної політики Ради Європи в Чорноморському регіоні та державах СНД. Молодіжні представники, учасники конференції в Одесі, запропонували включити представників країн членів Ради Європи басейну Чорного моря до складу оргкомітету чергової конференції Європейських міністрів, відповідальних за молодіжну політику. Цю конференцію заплановано провести наступного року в Києві.
У продуктивності роботи єврорегіону басейну Чорного моря переконаний і письменник Аркадій Львов. Він впевнений, що виключна роль у новоствореному регіоні «має належати Одесі, бо це доводить сама історія. Саме Одеса відігравала і відіграє чи не головну роль у торгівлі в регіоні Чорного моря. Тут не може бути жодного сумніву».
На конференції стало відомо, що саме Одеса і румунське місто Констанца забезпечуватимуть функціонування євро регіону. На них покладено завдання створити своєрідний технічний секретаріат.
Про бажання увійти до єврорегіону басейну Чорного моря вже заявили представники причорноморських міст і регіонів України, Греції, Болгарії, Росії, Грузії та Туреччини.

Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 963 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz