Среда, 2024-05-22, 5:04 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Июнь » 15 » В Одесі безпритульним „крутять” еротичні фільми?
В Одесі безпритульним „крутять” еротичні фільми?
Принаймні про це йшлося на проведеній в Одесі колегії Генеральної прокуратури України. При цьому пролунала і рекомендація голові Одеської облдержадміністрації Івану Плачкову – "негайно закрити одеський притулок „Світлий дім”.
Кореспондента Радіо "Свобода" прес-служба обласної прокуратури на колегію не допустила, посилаючись на те, що „приміщення, де проходить нарада, не здатне вмістити усіх бажаючих працівників засобів масової інформації”.
Напередодні працівники прокуратури провели у одеському притулку „Світлий дім” обшук. За словами працівників благодійної установи з усіх прокурорських працівників службове посвідчення погодилася показати лише начальник відділу захисту прав та свобод неповнолітніх. Інші категорично відмовилися.
Незважаючи на протести вихователів, обшук тривав приблизно півтори години. Перевіряли і особисті речі дітей.
Саме тоді, за словами Голови благодійного фонду соціальної підтримки знедолених дітей, підлітків і юнацтва „Світлий дім” о. Ієрея Олександра (Чумакова), в руках працівників прокуратури невідомо звідки з'явилися кілька невідомого походження відеокасет.
„Відеокасет у нашому притулку небагато, бо ми відео не користуємося. З наявних це фільми „Нескорений”, „Голодомор 32”, стрічки які сприяють духовному вихованню.
Ми наполягли на перегляді виявлених відеокасет. На них були мультиплікаційні фільми, кінофільм за участю Джекі Чена. Касети ці працівники прокуратури конфіскували не оформивши жодного протоколу”, - сказав о.Олександр.
Працівники прокуратури швидко залишили приміщення притулку лише тоді коли дізнались, що на місце події виїхали знімальні групи кількох місцевих телекомпаній.
о. Олександр (Чумаков) назвав дії працівників прокуратури „рейдерською атакою”.
Тим часом, 14 червня на адресу благодійного фонду „Світлий дім” надійшов лист за підписом головного санітарного лікаря Одеської області Любові Засипко, яка повідомила керівникам організації, що санітарне узгодження, раніше видане фонду обласною санепідемстанцією є недійсним.
За дванадцять років діяльності Фонд „Світлий дім” надав у притулку підтримку понад трьом тисячам дітей позбавлених батьківської опіки. Нині тут під постійним наглядом перебувають 19 дітей.
Тема конфлікту навколо фонду „Світлий дім” була порушена сьогодні і під час засідання виконкому Одеської міської Ради.
Заступник начальника міської служби у справах дітей Марія Себова сказала в інтерв'ю Радіо Свобода, що підстав для закриття притулку фонду „Світлий дім” немає.
„Там слід навести лад. А те, що дітям там добре і вони хочуть там далі бути, шукають там допомогу – цей факт відкинути неможливо. Діти йдуть до „Світлого дому”. Вони знаходять там тепло, ласку”, - твердить Марія Себова.
Заступник міського голови Тетяна ФІДІРКО повідомила, що муніципалітетом була проведена перевірка фактів, викладених у претензійних листах обласної прокуратури. „Наведені факти не підтвердилися. Недоліків там чимало, але ми не маємо повноважень закривати громадську організацію”.
Одеський міський голова Едуард Гурвіц розпорядився надати допомогу благодійному фонду „Світлий дім” і закликав відповідальні управління муніципалітету зробити все необхідне для того щоби поставити крапку у конфлікті навколо благодійного фонду.

Ігор Столяров

Просмотров: 1292 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz