Вторник, 2024-05-21, 6:31 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Июнь » 10 » Одеса зробить все необхідне до гідної зустрічі ЄВРО-2012
Одеса зробить все необхідне до гідної зустрічі ЄВРО-2012
Про це під час першого засідання міського оргкомітету з підготовки до проведення Чемпіонату світу з футболу ЄВРО-2012 повідомив одеський міський голова. Він назвав підготовку до можливого проведення в Одесі одного з етапів футбольного чемпіонату „стратегічним питанням”.
Едуард Гурвіц переконаний, що ЄВРО-2012 може стати подією, яка допоможе місту залучити якнайбільше інвестицій і сприятиме його розвитку як курортного і туристичного центру європейського рівня.
Найближчим часом буде сформована група оргкомітету, яка на власні очі побачить яким чином готувалися до проведення Чемпіонатів світу з футболу у містах різних країн світу. Міський голова назвав показовим проведення Чемпіонату, зокрема, у Португалії.
Начальник управління фізичної культури і спорту Одеської міської ради Лариса Терьохіна у своєму виступі на засіданні оргкомітету повідомила, що управлінням вже розроблено перелік заходів, які необхідно реалізувати в Одесі від 2007 до 2012 року, щоб на належному рівні провести Чемпіонат. Серед них - гарантія безпеки, реконструкція і будівництво готелів, стадіонів, спортивних, оздоровчих, культурно-розважальних, тренувальних комплексів, забезпечення якісним транспортним обслуговуванням, будівництво сучасних автошляхів, паркінгів тощо.
Серед найважливіших завдань було названо реконструкцію Міжнародного аеропорту „Одеса”, забезпечення гостей міста і учасників Чемпіонату якісним медичним обслуговуванням, надання сучасних туристичних та інформаційних послуг.
Лариса Терьохіна запропонувала розробити цільову міську програму, яка охопила б усі аспекти вимог УЄФА, визначила б конкретні терміни, виконавців завдань і питання фінансування. „Одеса має всі шанси опинитися з резервних у переліку основних українських міст, які зустрічатимуть ЄВРО 2012”, підсумувала вона.
Начальник управління архітектури і будівництва Одеської міськради Володимир Колокольніков проінформував присутніх, що в рамках підготовки до ЄВРО-2012 планується провести реконструкцію стадіону Чорноморського пароплавства, спрямовану на приведення його у відповідність до визнаних європейських стандартів. „Цей стадіон має шанс стати головним спортивним об’єктом міста. Його реконструкція передбачає, зокрема, будівництво невеликого готелю для спортсменів, підземного і надземного 4-поверхового паркінгу, створення умов для під’їзду vip-персон, обслуговування спортсменів і працівників ЗМІ. На часі і реалізація ідеї про будівництво в Одесі додаткового стадіону, на якому футболісти клубу „Чорноморець” матимуть змогу проводити тренування. Серед варіантів додаткового – стадіон Спартак, який після можливої реконструкції буде здатний прийняти до 15 тисяч вболівальників”.
Володимир Колокольніков назвав серед найкращих варіантів додаткового стадіону і територію спортивного комплексу „СКА”. Він запропонував якнайшвидше звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням передати комплекс „СКА” у муніципальну власність.
Начальник управління архітектури і будівництва Одеської міськради також вважає за необхідне розробити відповідні проекти реконструкції і будівництва міських спортивних об’єктів. Зокрема, передбачається що спортивний комплекс у майбутньому буде побудовано на території парку Ленінського комсомолу. Серед планів - і будівництво на території Дюковського парку нового міського Палацу спорту, який буде здатний прийняти понад три тисячі глядачів.
Готуються до можливого проведення матчів ЄВРО-2012 і шляховики міста. Начальник управління дорожнього
господарства Одеської міськради Сергій Підгайний назвав одним з найважливіших моментів підготовки міста до зустрічі Чемпіонату світу 2012 року будівництво сучасних автошляхів. Серед них – магістраль „Північ – Південь” від проспекту Добровольського до проспекту Маршала Жукова. Нова дорога матиме шість колій для руху автотранспорту, майже вісім транспортних розв’язок. Проект дороги „Північ – Південь” вже замовлено управлінням дорожнього
господарства. Найближчого понеділка буде готова повна схема руху транспорту, яку буде запропоновано для розгляду на засіданні міськвиконкому. Орієнтовна вартість дороги „Північ – Південь” – 700 мільйонів гривень.
Сучасні розв’язки мають з’явитися і в районах розташування готелів, спортивних комплексів. В планах до 2012 року є і будівництво автодороги від пл. Митної до стадіону Чорноморського пароплавства.
Одеський міський голова під час засідання оргкомітету розпорядився у найкоротші терміни розробити план дій, спрямованих на підготовку до ЄВРО-2012.
„Ми очікуємо підтримки і від керівництва країни. Мова йде, зокрема, про можливе розширення меж міста. Верховна Рада могла би прийняти таку ухвалу. Це було б надзвичайно важливим кроком”, - сказав Едуард Гурвіц.
Мер Одеси висловив сподівання, що ще до проведення Чемпіонату ЄВРО-2012 буде позитивно вирішено проблему винесення за межі Одеси екологічно небезпечних об’єктів.
Значний пласт роботи пов’язано з відновленням та реконструкцією історичної частини Одеси.

Ігор Столяров
Одеса

Просмотров: 1032 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1
1 Sonia  
0
You are so awesome for helping me solve this myyerts.

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz