Среда, 2024-05-22, 6:28 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Апрель » 3 » Повний текст звернення Президента України до нації
Повний текст звернення Президента України до нації
"Шановний український народе! Сьогодні я підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України V скликання. Я прийняв це рішення у відповідності до положень Конституции Украины, обов'язків президента України та з дотриманням необхідної конституційної процедури. Моя дія продиктована гострою необхідністю уберегти державу, її суверенітет та територіальну цілісність, забезпечити додержання Основного Закону України, прав і свобод людини і громадянина. Підкреслюю, це не тільки моє право, це мій обов’язок.
У Верховній Раді триває свідоме загострення політичної кризи, що становить загрозу нашій країні і народу. В основі кризи - три небезпечні тенденції. Перша - це неконституційний процес формування і переформатування парламентської більшості. Згідно з Конституцією, коаліція створюється на основі депутатської фракції, а не на основі індивідуального чи групового членства. Все інше - це ревізія волі народу. Найбільш цинічний виклик кожному із нас. Друга тенденція - постійна практика прийняття нелегітимних антиконституційних рішень. Останній приклад - Закон про Кабінет Міністрів, який системно порушує Конституцію України і є замахом на конституційний лад України. Третя тенденція - систематичне недотримання зобов’язань і політика шахрайства інтриг і зрад, приховані гаслами про національну єдність. За рік діяльності Верховна Рада V скликання не продемонструвала роботи, яка повинна відповідати очікуванням людей.
Парламентська урядова більшість вже не приховує своєї головної мети - узурпувати владу і законсервувати своє правління. Суспільству набридло бачити одне і те саме. Боротьба за повноваження і повне ігнорування щоденних потреб громадян України.
Упродовж тривалого часу я закликав парламентські політичні сили до конструктивної роботи і діалогу. Мої пропозиції і сьогодні були проігноровані. Порушення Конституції України, серед яких ключовим став неконституційний характер створення коаліції, створили однозначні правові і політичні підстави для розпуску парламенту.
Позачергові вибори - це крайній засіб. Він став неминучим. Планові і позапланові вибори - це легітимний демократичний інструмент, яким володіє український народ для контролю за владою. Жодних потрясінь і протистоянь не буде. Політична ситуація в державі знаходиться під контролем і залишається стабільною. Указ Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України є обов'язковим для виконання. Застерігаю будь які гарячі голови від протиправних задумів, дій, чи вчинків.
Звертаюсь до усіх громадян України: ми йдемо складним, але демократичним шляхом. Не піддавайтесь на жодні провокації. Будь-які замахи на вашу безпеку будуть покарані і подолані. Дострокові вибори відбудуться у повній відповідності до Конституції України, демократичних, національних і міжнародних стандартів.
Волевиявлення буде вільним. Я твердо гарантую це право. Вибори відбудуться під належним моніторингом міжнародних спостерігачів. Я закликаю український народ здійснити відповідальний, свідомий і справедливий вибір, який дозволить завершити етап політичних чвар і відкриє нову перспективу для України. Ви є єдиним джерелом влади в Україні. Ваше право ніхто не може узурпувати. На сторожі ваших прав стоять Конституція і Президент України. Україна потребує вашої підтримки і вашої допомоги. Дякую за увагу".
Просмотров: 937 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz