Вторник, 2024-05-21, 3:03 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Март » 29 » Про природу достовірності ЗМІ говорили в Одесі
Про природу достовірності ЗМІ говорили в Одесі
Цій темі було присвячено проведений 28 березня управлінням інформації Одеської міської ради семінар. Його було розраховано перш за все на працівників місцевих засобів масової інформації, але він привернув увагу і студентів вищих навчальних закладів.
Заступник начальника управління інформації Олена Варичева в інтерв‘ю Радіо "Свобода" висловила сподівання, що проведений семінар допоможе журналістам визначити критерії достовірної інформації. „Ми, представники органів влади, раді були почути дискусію на тему семінару. Вона була як ніколи жвавою і плідною. Ми, як ніхто інший, зацікавлені у поданні читачам, глядачам і слухачам в Одесі перш за все достовірної інформації. Недостовірна інформація викликає розчарування”.
Присутній на семінарі провідний фахівець управління внутрішньої політики Одеської міськради Олег Заболотний переконаний, що люди, які обрали професію журналіста, „мають бути професіоналами і мати чисту совість. Вони несуть безпосередню відповідальність за достовірність поширеної інформації”.
На його думку, подібні семінари, без сумніву, сприятимуть достовірності ЗМІ.
З журналістами цього дня спілкувався кандидат філософських наук, доцент кафедри культурології Одеського політехнічного університету Марк Найдорф. На його думку, нинішні українські засоби масової інформації достовірними бути не можуть. „Обставини є такими, що бути достовірними неможливо. Більш того, я вважаю, що провідні інформагенції, які представляють свою інформацію як найбільш об‘єктивну – не здатні дотриматися цих норм”.
Тим не менше, Марк Найдорф не виключає, що українські журналісти мають можливість „боротися за кожен міліметр достовірності”.
В рамках семінару 28 березня було проведено і круглий стіл „Мотивація і умови достовірності ЗМІ”.

Ігор Столяров

Фото:
Марк Найдорф

Просмотров: 1049 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz