Вторник, 2024-05-21, 6:49 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Март » 27 » В Одесі провели конференцію присвячену християнській демократії
В Одесі провели конференцію присвячену християнській демократії
„Християнська демократія і освіта у сучасному українському суспільстві”. Такою є тема дводенної конференції (26 – 27 березня) присвяченої 10-літтю Партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) та Християнського гуманітарно-економічного вільного університету, у роботі якої беруть участь гості з багатьох областей України та з США, Німеччини, Росії. Серед організаторів є і Центр гуманітарної освіти Національної Академії наук України, Українська асоціація релігіоведів, Одеське відділення Української асоціації релігійної свободи.
Її метою є спроба визначити найбільш ефективні шляхи духовно-світського оздоровлення українського суспільства.
Ректор університету Ростислав Крижанівський переконаний, що підвищити духовний рівень українського суспільства можливо завдяки розвитку християнської освіти, пропагуванню християнських цінностей. „У цій площині у нас величезні, зокрема законодавчі проблеми. Більшість народу вважає себе віруючими людьми і прагне прищепити християнські цінності своїм дітям. Достатніх можливостей для цього держава їм, на жаль, не надає... Ми сподіваємося виробити рекомендації, які за допомогою Партії Християнсько-демократичний Союз спробуємо довести до громадськості і владних чиновників”.
Голова Одеської обласної організації ХДС, депутат Одеської міськради Анатолій Пустовітенко висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з ректоратом Одеського Християнсько-гуманітарного відкритого університету та переконаний, що вплив християнської демократії на українське суспільство зростає. „Сьогодні прихильників християнської демократії в Україні зростає. Про це свідчать результати численних соціологічних опитувань. Прикладом може бути і наша партійна організація, кількісний склад якої неухильно збільшується. Цього року ХДС провела Форум депутатів усіх рівнів за участю майже 500 народних обранців від партії. Навіть цей факт свідчить, що християнські ідеї знаходять свою підтримку”, - сказав Анатолій Пустовітенко.
У роботі конференції „Християнська демократія і освіта у сучасному українському суспільстві” взяли участь і представники різних християнських конфесій. Її привітали представники управління внутрішньої політики міськради, священик Української Автокефальної Православної Церкви о. Олександр Бортнік.
Президент благодійного Фонду ІОСІФ Петро Мартьянов передав учасникам конференції привітання від Міжнародної асоціації релігійної свободи, заступника директора Інституту філософії Академії наук України пана Колодного і його дружини Людмили Філіппович.

Ігор Столяров
Одеса

Просмотров: 1056 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz