Среда, 2024-05-22, 1:08 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Март » 26 » В Одесі було проведено муніципальні громадські слухання, присвячені 50-річчю ЄС
В Одесі було проведено муніципальні громадські слухання, присвячені 50-річчю ЄС
«В Україні мають знати, що ЄС - це не лише певні економічні досягнення…»

Муніципальні громадські слухання, присвячені 50-тиліттю Європейського Союзу, привернули увагу не лише місцевих ЗМІ, але і знаних за межами України політологів, представників громадських організацій.
Голова постійної комісії з європейської інтеграції і зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олексій Музальов наголосив, що проведені громадські слухання стануть ще одним вагомим кроком на шляху інформування одеситів про мету і завдання Євросоюзу, його реальні досягнення та проблеми. Він висловив впевненість, що цьогорічний вступ Одеси до Асоціації європейських міст має прискорити процес європейської інтеграції України.
Вступ Одеси до цієї авторитетної європейської організації Олексій Музальов назвав «підсумком спільної роботи громадських організацій, постійної комісії з європейської інтеграції та зовнішніх зв’язків Одеської міськради та управління міжнародних відносин, європейської інтеграції та зв’язків з одеською діаспорою. У зазначеній Асоціації мають право працювати лише міста країн, які входять до ЄС. Для Одеси зробили виключення”, - підкреслив він.
Депутат Одеської міськради Наталія Чайчук у своєму виступі перед учасниками слухань зауважила, що, на жаль, українські ЗМІ сьогодні приділяють недостатньо уваги інформуванню громадян про завдання і переваги Європейського Союзу: „Я майже не чула у ЗМІ, щоби людям пояснювали мету європейської інтеграції”.
Директор одеського фонду охорони природного середовища Юрій Остарчевський підкреслив, що в умовах відсутності згоди політичних еліт держави у питанні головного напрямку інтеграції європейські цінності насправді недостатньо укорінені в українському суспільстві. На його думку, муніципальні слухання дозволяють їх учасникам самостійно визначитися в цьому питанні: „В Україні мають знати, що ЄС - це не лише певні економічні досягнення, але й соціальні пільги, справедливість, нормальний розвиток науки тощо”.
Учасників конференції привітав секретар Одеської міської ради Олександр Прокопенко. За його словами, саме у нинішньому складі ради вперше було сформовано постійну комісію, яка має сприяти процесу євроінтеграції.
Під час муніципальних слухань було схвалено і текст резолюції. Її автори підтримали ідею інтелектуального сприяння процесам інтеграції України до Європейського Союзу як засобу забезпечення розвитку демократичної України. Організаційному комітету з питань підготовки і проведення міських громадських слухань доручено проінформувати мешканців Одеси про висновки проведеного обговорення.

Ігор Столяров

Просмотров: 1023 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz