Пятница, 2024-03-29, 5:57 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2008 » Февраль » 25 » Одеса має шанс підвищити свій статус на ЄВРО 2012
Одеса має шанс підвищити свій статус на ЄВРО 2012
Про це під час зустрічі з місцевим оргкомітетом з підготовки до проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу повідомив координатор інспекційної групи УЄФА Маттео Гамбуто.
 
Інспекційна група позитивно оцінила підготовку, яка триває в Одесі для прийому матчів ЄВРО 2012. «Ми маємо бути чесними і говорити відверто. У нас є певні складнощі в інших українських містах. Йдеться про відсутність аеровокзалів з високими можливостями прийому, стадіонів, місць для розміщення гостей, учасників та футбольних вболівальників, зручних транспортних мереж. Одеса наразі має найкращий шанс отримати статус основного міста, бо деякі міста можуть не дійти до остаточного рішення», - підкреслив координатор інспекційної групи УЕФА.
 
Маттео Гамбуто наголосив, що міська влада Одеси має надати інспекційній групі належні гарантії виконання всіх робіт, необхідних для прийому Чемпіонату Європи.
 
Координатор діяльності з підготовки та проведення в Одесі ЄВРО 2012 віце-мер Михайло Кучук повідомив Радіо Свобода, що міський голова Одеси Едуард Гурвіц надасть інспекційній групі УЄФА всі необхідні гарантії. «Одеса гідна бути не резервним, а основним містом, яке прийматиме ЄВРО 2012. Експерти УЄФА це підтвердили. Всі плани у нас вже визначено. Буде необхідне фінансування і триває пошук інвесторів. Не менш важливо, щоб держава виконала частку своїх забов’язань».
 
Михайло Кучук висловив надію, що до постанови Кабінету Міністрів, яка стосується підготовки до ЄВРО 2012, увійдуть і пропозиції нашого міста. Йдеться, зокрема, про державну підтримку фінансування будівництва сучасної автодороги, яка об’єднає північ і південь Одеси.
 
Група інспекторів УЄФА 25 лютого ознайомиться з можливостями та перспективами реконструкції Міжнародного аеропорту Одеса, з підготовкою до ЄВРО 2012 готельних комплексів, закладів охорони здоров’я, залізничного вокзалу. Під час зустрічі з оргкомітетом з підготовки до прийому ЄВРО 2012 для інспекторів УЄФА 24 лютого у великій залі міської ради провели презентацію плану робіт, які планується реалізувати в Одесі.
 
Зокрема, в рамках програми розвитку інфраструктури міста до 2012 року, в Одесі з’явиться експрес-трамвай, велика мережа автопаркингів в районі стадіону «Чорноморець» (загальною кількістю на 5000 місць). Йшлося також про плани реконструкції міських автошляхів ( зокрема, від Митної площі до Аркадії, автомагістраль «Північ – Південь»), що дозволить забезпечити на належному рівні оперативне і безпечне перевезення учасників Чемпіонату та численних вболівальників (від 35 до 40 тисяч осіб), будівництво нового футбольного стадіону в Лузанівці на 30 тисяч місць.
 
Всі дороги до району стадіону «Чорноморець» буде обладнано візуальними знаками та інформацією, поданою мовою футбольної команди, яка гратиме в Одесі, та українською й англійською мовами.
 
Особливу увагу планується приділити реконструкції Міжнародного аеропорту «Одеса», яку буде проведено у два етапи, модернізації залізничного вокзалу Візит інспекційної групи УЄФА в Одесі триватиме кілька днів. Вранці 26 лютого повноважна делегація інспекторів вилетить до Харкова.
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 1049 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz