Пятница, 2024-03-29, 0:57 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2008 » Февраль » 4 » В Одесі згадали учасників бою під Крутами
В Одесі згадали учасників бою під Крутами
 З ініціативи міської влади та обласної державної адміністрації 29 січня квіти шани поклали до пам'ятників Тарасові Шевченку та Івану Франку в Одесі. Це був перший, за роки незалежності України, публічний захід організований владними установами регіону з нагоди річниці подвигу студентів, які віддали своє життя у нерівному бою з більшовиками захищаючи Українську Народну Республіку 90 років тому.
 
Квіти до пам»ячників цього дня поклали заступник Одеського міського голови Тетяна Фідірко, виконувач обов'язків першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Микола Косіора, голови районних адміністрацій в Одесі, лідери громадських організацій і політичних партій (Народний Рух України, Блок Юлії Тимошенко, Конгрес Українських Націоналістів) , духівництво Української Автокефальної Православної Церкви та УПЦ Київський Патріархат.
 
До участі в урочистих заходах залучені школярі міських шкіл. На думку начальника міського управління культури і мистецтва Романа Бродавко, «знання історії – основа того, що майбутнє може бути кращим за сьогоднішній день. Тому я вважаю, що якщо ми відзначаємо певні пам'ятні дати – це необхідно перш за все молодому поколінню».
 
Роман Бродавко повідомив, що у цій дні в Одесі, з нагоди річниці бою під Крутами, проходять тематичні виставки у бібліотеках. Міська преса оприлюднила чимало статей присвячених героїчному подвигу студентів.
 
Задоволення з приводу проведених в місті заходів висловив і Голова Одеської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Володимир Геник. На його думку, «активізація патріотичної, просвітницької діяльності в регіоні пов'язана з призначенням Миколи Сердюка на посаду голови Одеської облдержадміністрації». «Дуже сподіваємось, що він і за духом своїм є українцем. Дуже приємно, що тут було сьогодні багато учнів, студентів. Дехто зі скептиків каже, що «ось, позганяли…». Натомість, акції ці сприятимуть тому щоби сучасна молодь знала хто є справжніми героями України».
 
Член крайової організації Народного Руху України Микола Агромаков так само підтримав дії місцевої влади. Натомість він наголосив на необхідності активізації просвітницької роботи серед молоді. Досить часто сучасні школярі і студенти, за словами пана Агромакова, нічого не знають про героїчний подвиг студентів, які під Крутами віддали своє життя у боротьбі за молоду Українську Державу.
 
Цього дня в Одесі біля пам'ятника Тарасу Шевченку організували проходження молодих військовиків з частин південного оперативного командування Збройних Сил України.
 
Ігор Столяров
Просмотров: 1013 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz