Четверг, 2024-03-28, 2:52 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2008 » Январь » 23 » Методи роботи одеської міліції і судів залишаються незмінними
Методи роботи одеської міліції і судів залишаються незмінними
 Про це свідчать останні події у причорноморському місті…
 
Здавалося б тривають кадрові зміни у всіх органах влади, новопризначені чиновники заявляють про повну перемогу демократії і суцільне дотримання прав людини.. Реалії виглядають зовсім іншими.
 
Яскравим прикладом можуть бути хоча б події які відбуваються останнім часом з звичайним одеситом Юрієм Федоровичем Лобко… Одного сонячного, хоча й зимового, дня він вийшов з тренувального залу, який відвідує постійно, адже дбає про своє здоров'я. А на вулиці вже зустрічали працівники управління з питань боротьби з організованою злочинністю, які і провели, за допомогою спецпідроздівлу «Сокіл», «блискучу операцію затримання».
 
Паралельно проведений обшук машини, який бажаних для його організаторів результатів не мав. Нічого кримінального чи протизаконного у автомашині не знайшли. Натомість, машину поставили на штрафмайданчик посилаючись на відсутність у її власника тимчасового реєстраційного талону. Вони наче не чули пояснень, що автомашиною пан Лобко користується виключно на підставі довіреності…
 
Вже у приміщенні місцевого УБОЗУ шокованому діями правоохоронців одеситу повідомили, про видану суддею Бабчуком постанову з санкцією на обшук. Підстава для проведення обшуку коментарів не потребує…
 
 
Громадянин Гіря вирощував в районі райцентру Ізмаїл плантацію коноплі, був викритий правоохоронцями і затриманий. Під час допитів начебто дав свідчення про те, що є з Юрієм Федоровичем «у дружніх взаєминах». Отож, правоохоронці одразу приступили до радикальних слідчих кроків, навіть не запитавши у самого мешканця Одеси - а чи знає він сам сумновідомого ізмаїльчанина?
 
 
«Я сам людина не далека від спорту. Навіть знайомого, не кажучи вже про близького друга, з таким спортивним прізвищем, я би обов'язково запом'ятав. Не 99 відсотків а 100…», розповідає Юрій Федорович.
 
 
Обшук на квартирі таки провели. І він наближався вже до завершення. Виглядало так, що результат буде такий самий як і огляд машини. Але, сталося небачене…За словами, дружини, потерпілого від невиправданих дій правоохоронців, вона на власні очі побачила як один з учасників обшуку поклав а потім дістав з пірини маленький пакуночок…
 
 
Після проведених досліджень виявилося, що у пакунку був кокаїн… Подібні випадки вже мали місце в Одесі, ця практика стосувалася дужо разів під час правління Леоніда Кучми.
 
Відомі приклади, коли судові процеси тривають довги роки. Невинних жертв міліціянтів багато... Невже дії тих хто мав би захищати наші законні права не змінилися дотепер?..
 
Ніч після обшуку одесит переспав на стільчику в управлінні з питань боротьби з організованою злочинністю. Потім обласний слідчий ізолятор, допити і знову ніч на стільчику у Малиновському РВВС… Після кількох днів перевірять його таки звільнили і заявили, що у разі необхідності будуть викликати до суду у якості свідка та порушать за фактом «виявлення наркотиків» кримінальну справу.
 
Юрій Федорович Лобко не має наміру сидіти склавши руки. На його думку, остання зміна влади в Україні та її регіонах, в тому числі правоохоронних органів, виглядає ні чим іншим як «міфом, адже їхні методи роботи залишаються незмінними».
 
Вже готується звернення до президента України Віктора Ющенка з приводу останніх подій у причорноморському місті. Справою одесита зацікавився і знаний далеко за межами України правозахисний фонд «Рутенія». Правозахисники мають інформацію, за якою провокації вже були скоєні в ці дні проти багатьох мешканців Одеси. Правозахисники планують провести марш протесту біля стін парламенту України, та Президентської резиденції.
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 1033 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz