Вторник, 2024-04-30, 2:00 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Ноябрь » 23 » В Одесі християнські церкви спільно молилися за жертв голодомору
В Одесі християнські церкви спільно молилися за жертв голодомору
23 листопада у храмі Андрія Первозванного Української Греко-Католицької Церкви в Одесі проведена панахида за жертв голодомору 1932-33 років в Україні.
 
Помолитися за мільйони українців, які стали жертвами тоталітарного режиму, прийшли священики Української Автокефальної Православної Церкви, Римо-Католицької церкви, представник організації «Європейський Євангелічний Альянс» Петро Мартьянов та декан теологічного факультету Християнського гуманітарного економічного відкритого університету в Одесі.
Панахиду очолив єпископ Одеський і Кримський УГКЦ, Владика Василь (Івасюк) у співслужінні багатьох священиків деканату.
Храм Андрія Первозванного цього дня був переповнений віруючими…
Усіх присутніх привітав головний фахівець управління внутрішньої політики Одеської міської ради Олег Заболотний. Він закликав їх прийти на заплановану міською радою 24 листопада загальноміську акцію «Запали свічку», яка присвячена річниці голодомору в Україні.
Владика Василь (Івасюк) наголосив, що голодомори організовані в Україні комуністичним режимом були спрямовані перш за все на знищення кращих синів і дочок українського народу, на повне винищення українського села.
 
«Голодомор організувала влада, яка не мала моралі і наважилася на боротьбу з церквою, репресії проти духівництва і винищення багатьох храмів. Голодомор мав на меті спустошити українську землю і завдати болю серцям мільйонів українців».
 
Він особливо подякував за увагу до проведеного заходу з боку міської влади і висловив сподівання, що політика толерантного ставлення до всіх конфесій буде і далі серед приорітетів міського голови Едуарда Гурвіца.
Представник організації «Європейський Євангелічний Альянс» Петро Мартьянов закликав священиків різних конфесій знов помолитися за жертв голодомору в Україні ще і 24 листопада.
Ця пропозиція була підтримана усіма присутніми на скорботному заході.
 
(За матеріалами od.uaoc.net)
Просмотров: 948 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz