Понедельник, 2024-05-06, 2:14 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Ноябрь » 7 » Президент України визначив шляхи відродження Українського Придунав'я
Президент України визначив шляхи відродження Українського Придунав'я
Ознайомлення з проблемами придунайських районів стало головною темою одноденного робочого візиту Віктора Ющенка в Одеську область.
 
Глава держави оглянув селище Біле на острові Зміїний та провів на території прикордонної застави «Вилкове» нараду з питань розвитку півдня Одеської області.
 
Учасники наради обговорили, серед іншого, перспективи розвитку інфраструктури острову Зміїний, будівництва автодороги Одеса-Рені з трьома мостовими переходами, парогазових електростанцій в Ізмаїльському та Болградському районах.
 
Віктор Ющенко вважає, що облаштування острову Зміїний є однією з приоритетних державних програм. На сьогодні острів має стратегічне значення з огляду на перспективи видобутку на шельфі нафти та газу.
 
Глава держави мав честь під час нинішньої робочої поїздки вручити перші шість паспортів мешканцям села Біле на острові Зміїний. Він наголосив, що найближчим часом необхідно завершити процес формування тут органу місцевого самоврядування – сільської Ради.
 
Серед приоритетних завдань були названі: організація озеленення острову, його енергозабезпечення з подальшим перетворенням острова у туристичний центр з сучасною інфраструктурою, відкриття тут філії Одеського археологічного музею.
 
В перспективі, на думку Президента, цілком можливим було б відкриття туристичного сполучення між Одесою і островом Зміїним. «Острів Зміїний був і є суверенною українською територією і держава відчуває відповідальність за цей шматочок української землі», сказав Віктор Ющенко.
 
Він наголосив і на необхідності активізації будівництва каналу Дунай – Чорне море з одночасним збереженням неповторної природи гирла де заплановані роботи з днопоглиблення. «Ми перебуваємо на основному руслі Дунаю, яке завжди було артерією що забезпечувала функціонування цієї території. Мене у питанні будівництва каналу Дунай – Чорне море особливо цікавить і проблема виконання екологічних питань, бо Україна поставила свій підпис під відповідними міжнародними угодами».
 
Вже на прес конференції для журналістів Президент України висловив переконання, що необхідне на 2008 рік фінансування будівництва каналу «Дунай – Чорне море» у розмірі 180 мільйонів гривень буде забезпечене.
 
Тим часом, на проведеній нараді йшлося про потребу будівництва європейського рівня автодороги від Одеси до Рені. Уряду вже доручено включити до бюджету 2008 року необхідне для проведення робіт фінансування у повному обсязі. «Ця автодорога допоможе поєднати споживачів Східної Європи з Балканськими країнами, Болгарією, Румунією».
 
Глава держави висловив особливу стурбованість з приводу того, що значна частина українського Придунав'я дотепер не має покриття національним телевізійним та радіомовленням.
 
«Переконаний, що ганьбою і приниженням для всіх нас є той факт, що цей шматочок України залишається недосяжним для українського радіо і телебачення. Тут можна приймати 22 румунські телепрограми, більше 10 програм з Молдови, але жодної програми української. Так не повинно бути. У 2008 році ми маємо поставити крапку на цій проблемі. Її більше не повинно існувати».
 
Віктор Ющенко закликав керівників регіону приділити особливу увагу організації вивчення у освітніх закладах, на належному рівні, української мови.
 
Радник Президента України Іван Плачков зазначив, що головним гальмом на цьому шляху, особливо у сільських школах, є відсутність кваліфікованих кадрів.
 
Йшлося і про необхідність знання і вживання української мови і державними службовцями в Одеській області.
 
Виконувач обов'язків Голови Одеської обласної державної адміністрації Микола Сердюк в інтерв'ю журналістам висловив переконання, що визначені під час робочої поїздки Президента України завдання будуть оперативно виконані. Він вважає, що це дозволить активізувати економічне життя Придунав'я і значно підвищити життєвий рівень місцевих жителів.
 
Під час візиту Президент подарував прикордонній заставі «Вилкове» великий плазмовий телевізор для сприяння організації дозвілля прикордонників. Ввечері 6 листопада Віктор Ющенко повернувся до Києва.
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 1007 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz