Среда, 2024-05-15, 2:27 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Октябрь » 28 » В Одесі затримали противників імператриці Катерини II
В Одесі затримали противників імператриці Катерини II
 27 жовтня в Одесі відкрили пам'ятник засновникам міста, центральна фігура якого російська імператриця Катерина II.
 
У церемонії відкриття брали участь меценат відновлення пам'ятника, депутат Одеської міської ради Руслан Тарпан (обраний за списками блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція»), депутат Верховної Ради України 5 кликання Дмитро Волошенков (Партія регіонів) та настоятельниця Свято Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, матушка Серафіма (УПЦ МП).
 
Не прийшов жоден високо посадовець Одеської міської Ради.
 
Катерининську площу Одеси, яку зайняли активісти Партії регіонів, проросійської організації «Єдіноє отєчєство», російського козацтва, оточили сотні працівники правоохоронних органів та спецзагону «Беркут». Російські козаки співали «Боже царя бережи» та ображали противників відкриття пам'ятника.
 
Міліція встановивши кілька рядів залізних парканів перешкодила проходженню на площу близько чотирьохсот активістів Українського козацтва, Всеукраїнського об'єднання «Свобода», Народний Союз «Наша Україна», Української Народної Партії, Конгресу Українських Націоналістів, Всеукраїнського об»єднання «Тризуб». Вони виступили з протестом проти відкриття «кату українського народу». Між прихильниками та противниками заходу виникли кілька сутичок.
 
Представники проросійської організації «Єдіноє отєчєство» вигукували образи на адресу противників та провокували бійки. Вчинений напад на активістів НСНУ. У них з рук вирвали партійні помаранчеві прапори, кинули їх на землю і почали топтати ногами. Представник НСНУ Тарас Прокопечко засудив нападників і висловив подив з приводу «повної бездіяльності з боку правоохоронних органів».
 
Представниця товариства «Просвіта», вчитель української мови Олеся Чайківська переконана, що пам»ятник із зображенням імператриці Катерини II став ще одним символом поділу України. «Дуже дивно, що державна влада України не реагує на такі прояви. Сьогодні в Одесі порушили наше право на висловлення власної політичної позиції. На Катерининській площі панує нездорова атмосфера».
 
Невідомі молодики влаштували бійку і з представниками об'єднання «Свобода» і намагалися пошматувати партійну символіку. Працівники міліції одразу після сутички затримали кількох «свободівців» обвинувативши їх у організації протистояння.
 
Серед постраждалих була і активістка об'єднання «Свобода» Віра Попандополо. Вона розповідає: «Я побігла у двір дому коли побачила як там працівники міліції викручують руки і б'ють нашого активіста. Полковник міліції на мою вимогу представитися сильно штовхнув мене об стіну». Противники відкриття пам'ятника тримали гасла «Катерині – Ні». «Нащадки козаків проти пам'ятника катам України», «Пам»ятник Катерині другій – державний злочин» та інші.
 
Вони пройшли ходою протесту і до будинку міської Ради скандуючи на адресу депутатів «Ганьба». Одразу після завершення акцій протесту працівники міліції затримали десятьох активістів різноманітних політичних партій (ВО «Свобода», КУН, ВО «Тризуб»). Серед них Андрій Висоцький, Павло Гречаний, Ігор Борисенко, Ігор Загородній, Віктор Лобан, Володимир Мусяк.
 
Затриманих дотепер утримують у Шевченківському та Порто-Франківському відділках Приморського району Одеси. Працівники міліції повідомили, що затриманих обвинувачують у «порушенні громадського спокою».
 

Ігор Столяров

Просмотров: 902 | Добавил: otan | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz