Вторник, 2024-05-14, 5:57 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Октябрь » 25 » Екс-прокурор Сергій Данілін категорично відмовився залишати Одесу
Екс-прокурор Сергій Данілін категорично відмовився залишати Одесу
Його тримає тут судова суперечка з багатодітною сім’єю… Причиною для позову колишнього першого заступника прокурора Одеської області Сергія Даніліна спрямованого проти багатодітної сім’ї Галини Мартинової стала його колишня елітна квартира.
 
Прокурорського чиновника навіть не злякали проведені у його ж відомстві перевірки, які довели, що квартира у курортній приморській частині міста одержана була з порушенням чинного українського законодавства.
 
Тим часом, багатодітна сім’я квартира одержала її на законних підставах – після відповідного рішення міськвиконкому. Але, пан Данілін, який обіцяв не судитися з дітьми, дане слово порушив і нині справа є на розгляді у суді.
 
Про Сергія Даніліна, під час зустрічі з журналістами у приміщенні Гільдії власних кореспондентів, згадав нинішній прокурор Одеської області Василь Присяжнюк. «Я висловлював свою думку Генеральному прокурору України і казав, що Сергій Данілін не може працювати в органах прокуратури. Скандал з елітною квартирою став підтвердженням моїх слів. Я дуже давно знаю Даніліна, викликав його до себе, запропонував залишити регіон щоби зняти існуючу напругу і шлейф бруду. Пропонував перейти на роботу до іншої області. Такі ж пропозиції були і від Генеральної прокуратури України. Але, Сергій Данілін з цією пропозицією не погодився категорично і далі судиться. Це його вибір…», - повідомив Василь Присяжнюк. Він висловив думку, що за таких умов крапку у скандалі, який не вщухає, поставить незабаром судова гілка влади.
 
Прокурор Одеської області повідомив, що його відомство не порушило жодної кримінальної справи за підсумками проведення позачергових виборів 30 вересня 2007 року. «В день голосування до нас надійшли 23 скарги. Найбільше – з Савранського району, де їхні автори жалілися на підкуп з боку Соціалістичної партії України. Жодної справи ми не порушили, бо належних підстав на це, після перевірок, не виявлено».
 
Особливе занепокоєння у прокуратури викликає безкарність осіб, які побудували приватні маєтки у рекреаційній зоні Одеси ще за часів керівництва в Одесі міського голови Руслана Боделана. Гальмує процес звільнення незаконно захоплених земель судова гілка влади. «Землі практично всіх санаторіїв за допомогою судів безсоромно розбазарили. Залізли навіть на території лікарень і відшматовували клаптики землі… Ми порушуємо кримінальну справу, а суди виносять постанови про її скасування. Таким чином затягується час… Лише щодо санаторію імені Горького були порушені чотири кримінальні справи. Доходить до того, що суди забороняли контролюючим органам проводити будь-які перевірки», - повідомив Василь Присяжнюк.
 
Цього року судами ухвалені понад 1200 рішень щодо видачі дозволів на виділення землі в Одесі і області. Прокуратура нині проводить перевірку цих ухвал. Василь Присяжнюк наголосив, що боротися з незаконним захопленням земель, зокрема, у рекреаційній зоні, при такій позиції судів «достатньо складно».
 
Журналістам також стало відомо, що прокуратура Одеської області збирає матеріали і вивчає і законність дій організаторів акцій протесту біля приміщення апеляційного суду Одеської області, які перешкоджають проведенню розгляду позову міської Ради до адміністрації промтоварного ринку «7 кілометр». Два засідання суду були зірвані. Суддів не пустили на робочі місця.
 
Ігор Столяров
Одеса
 
На фото Василь Присяжнюк
Просмотров: 1037 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz