Вторник, 2024-05-14, 2:32 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Октябрь » 8 » Адміністрація промтоварного ринку «7 кілометр» провокує протистояння навколо мерії Одеси
Адміністрація промтоварного ринку «7 кілометр» провокує протистояння навколо мерії Одеси
Черговою ланкою протистояння, за задумом його організаторів, мала стати чергова сесія Одеської міської Ради. Учасників проведеного біля стін мерії пікету цього дня «добровільно» звезли на Думську площу міста спеціально орендованими для цього автобусами, які розташували на навколишніх вулицях.
 
Автобуси, які ускладнювали рух транспорту на центральних вулицях Одеси, не помітити було не можливо. На багатьох з них був надпис «7 кілометр»… Це вже не вперше орендаторів ринку «7 кілометр» адміністрація підприємства використовує у різних політичних акціях.
 
Їх вже стращали міфічними погрозами лідера БЮТ Юлії Тимошенко «закатати ринок під асфальт». Минув рік. Донецьк колючим дротом так і не оточили а ринок як працював так і працює далі…
 
Тепер, адміністрація ринку, яка не бажає платити міському бюджету заборговані за оренду гроші, знову необґрунтовано залякує і вводить в оману орендаторів заявами про втрату робочих місць. Тим часом, правда є зовсім іншою.
 
20 жовтня 1988 року у зв»язку з ліквідацією стихійних ринків в Одесі виконком міськради ухвалив рішення №411. Пунктом першим цього рішення виконком визначив земельну ділянку під будівництво ринку «7 кілометр». Асоціація «Авангард», отримавши земельну ділянку, дала забов»язання відраховувати до бюджету Одеси 25 відсотків від прибутків одержаних внаслідок діяльності промтоварного ринку.
 
З моменту заснування ринку і початку його функціонування міський бюджет Одеси не дочекався жодного відрахування обіцяних коштів… Тепер, замість сплати заборгованих коштів, власники промтоварного ринку провокують протистояння.
 
На Думській площі підприємці з промислового ринку «7 кілометр» об»єдналися з кількома десятками працівників морського торговельного порту, яких так само хвилюють наміри влади перетворити Одесу у туристичне місто переселивши з центральної його частини екологічно небезпечні об»єкти. Оголосивши під час пікетування зміст звернення до депутатів Одеської міської ради, головне гасло якого було приблизно таке - «Без порту не виживе 7 кілометр, а без проминку - порт…» учасники дійства на цьому не зупинилися.
 
 
Скориставшись допомогою депутатів новоствореної фракції «Родіна» кілька учасників пікету, не маючи запрошення з боку муніципалітету, спробували пройти до залу міської Ради. Відбулась штовханина за участю працівників правоохоронних органів, але представники так званої «ініціативної групи ринку 7 кілометр» реалізувати задумане не змогли.
 
Дискусія між тим тривала цього дня і у сесійній залі. Мер Одеси у виступі перед депутатським корпусом наголосив, що конфлікт з адміністрацією ринку 7 кілометр не стосується людей, які працюють на промтоварному ринку.
 
«Я стверджую, що це саме так. Справа вирішується цілком цивілізовано. За нашою інформацією, власники ринку не заплатили місту певні суми грошей. Ми звернулися до суду і більше не плануємо робити жодних інших кроків. Суд ухвалить рішення з цього приводу і крапка буде поставлена», підсумував мер.
 
Тим часом, лідер фракції Партії регіонів у Одеській міській раді Олександр Кравець, у відповідь на пропозицію запросити на сесію представників від пікетників, наголосив, що згадане питання надто політизується. «Ми вважаємо, що нині підприємці «7 кілометру» не мають жодної перешкоди на шляху реалізації своїх прав на торгівлю. Цей конфлікт є елементом розгляду у суді. Зробимо все щоби конфлікт був розв»язаний у правовому полі».
 
Виконувач обов»язків начальника юридичного управління Одеської міськради назвала позов з метою стягнення заборгованих бюджету коштів цілком обґрунтованим. Стало відомо, що найближче засідання Одеського господарського суду, на якому розглянуть позов мерії, відбудеться 12 жовтня.
 
Пропозиція запросити до залу міськради одного з учасників пікетування не знайшла підтримки у депутатів. Це і не дивно. Претензії міської Ради стосуються не звичайних працівників ринку а лише його нинішніх власників.
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 1002 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz