Вторник, 2024-05-21, 11:29 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Август » 24 » В Одесі спалили опудало імператриці Катерини ІІ
В Одесі спалили опудало імператриці Катерини ІІ
 Цього року в Одесі вперше патріотичні організації регіону і влада з нагоди річниці незалежності України влаштували покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку окремо. Причина – наміри міської влади підновити на Катериниській площі Одеси пам'ятник центральна фігура якого символізує російську імператрицю Катерину II.
 
Сьогодні ж активісти всеукраїнського об'єднання «Свобода» за підтримки товариства «Просвіта», Партії Реформи і Порядок, Конгресу українських Націоналістів, спалили опудало імператриці.
 
Святкування з нагоди річниці незалежності України в Одесі розпочалося ще два тому з відкриття виставки тридцяти українських художників у фойє міськвиконкому. 23 серпня відкрита також велика виставка української іграшки у історико-краєзнавчому музеї і Урочисті збори в Українському музично-драматичному театрі імені Василя Василька.
 
Міську владу під час покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку представляли перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв, голови районних державних адміністрацій. Підтримати ініціативу влади цього дня вирішили і громадські організації, священики різних конфесій (УАПЦ, УПЦ КП, РКЦ).
 
Представники влади розповідали журналістам про свою віру у краще майбутнє України. За словами першого віце-мера Одеси Анатолія Ворохаєва, шлях вдалого розвитку і становлення, який Україні вдалося подолати за ці 16 років чимало країн проходили за значно більший час. «У нас вже є реальна свобода слова, політична свобода. Україна є демократичною країною. Сьогодні маємо робити все необхідне щоби підвищити рівень життя громадян і наші діти були так само переконані у майбутньому країни», - сказав він.
 
Лідер фракції Народної партії України в Одеській обласній Раді Сергій Гриневецький назвав особливим досягненням той факт, що «Україна відбулася як незалежна держава». «Інша справа, що в Україні нині є чимало проблем внутрішнього характеру. Вони пов'язані з боротьбою фінансово-олігархічних кланів. Створені інститути влади. Те, що вони сьогодні не всі легітимні – це знову ж тпаки проблеми внутрішні. Але, я хотів би щоби ми всі відчували, що ми живемо у глобальному світі. Зовнішня політика біде настільки вдалою наскільки буде вдалою політика внутрішня».
 
Лідер Блоку Юлії Тимошенко в Одеській області Валерій Барвіненко висловив сподівання, що після обрання нової Верховної Ради Україна стане ще міцнішою державою. «Нашій державі випадало багато шансів. Дуже хотілося щоби цей новий шанс завершився розбудовою дійсно великої, могутньої європейської країни».
 
Патріотичні партії і організації зустріли владу вигуками «Ганьба». Вони тримали гасла «Ні – фальсифікаторам історії Одеси», «УНП – проти Катерини другої».
 
Голова міського товариства «Просвіта» Валерій Федоренко назвав блюзнірством участь представників влади у покладанні квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку. За його словами: « Відомо, якими словами писав Шевченко про Катерину II, як він про неї писав. Тому ми вийшли висловити свою позицію, свою незгоду з таким рішенням місцевої влади в особі Гурвіца і Плачкова, які підтримують в Одесі спорудження пам'ятника Катерині II.
 
Сьогодні ж в Одесі проведений представницький фестиваль національно-культурних товариств на Театральній площі. У цьому дійстві власну творчість представили українські, болгарські, грузинські та інші національні творчі колективи. У всіх бібліотеках Одеси працюють тематичні виставки з нагоди Дня незалежності України.
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 971 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Август 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz