Вторник, 2024-05-21, 2:24 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Август » 20 » Микола Рудьковський в Одесі: «Аварій на залізниці багато, але колеса у потягів круглі… Нічого не поробиш…»
Микола Рудьковський в Одесі: «Аварій на залізниці багато, але колеса у потягів круглі… Нічого не поробиш…»
Міністр транспорту та зв»язку України Микола Рудьковський під час перебування на Одещині провів планові тренування з порятунку людини за бортом і поводження у разі виникнення нештатної ситуації виливу нафти у акваторії Іллічівського морського торговельного порту.
 
«Ми показали, що наші портовики і спеціалізована компанія «Марс» готові до виникнення таких надзвичайних ситуацій. В рамках підписаних міжнародних угод Україна здатна надати першу допомогу судну, яке гине у зоні відповідальності України».
 
Міністр взяв участь і у обговоренні програми розвитку Іллічівського порту, яка, зокрема, передбачає зростання переробки контейнерних вантажів. На зустрічі міністра транспорту і зв»язку України Миколи Рудьковського з мером Одеси Едуардом Гурвіцем йшлося про співпрацю сторін у справі розвитку міста в районі морського торговельного порту. Пропозиції міської влади міністр транспорту і зв'язку пообіцяв найближчим часом обговорити з керівництвом порту. «Я маю надію, що ми знайдемо рішення, яке влаштує обидві сторони. Вважаю, що Одеса повинна мати можливість розвивати при берегову інфраструктуру. Наше першочергове завдання – вивезти всі сипучі вантажі з порту Одеса до порту «Южний». У перспективному плані розвитку Одеси передбачено, що частина території порту є рекреаційною зоною. Це не співпадає з позицією керівництва порту, яке вбачає перспективу саме у зростанні обробки вантажів».
 
Микола Рудьковський, тим часом, наголосив що точка зору мільйонного міста і перспективи розвитку Одеси як курортного центру України «мають переважити. Одеса здатна приймати мільйони туристів. А це зростанні прибутків до бюджету і покращення життя громади. Тут буде потрібна і підтримка з боку держави. Транспортники підуть на зустріч».
 
Щодо ситуації на залізниці пан Рудьковський визнав, що ситуація складна, але, для належного оновлення пересувного складу міністерству необхідно ще кілька років. «За рік цієї проблеми не вирішити». Незважаючи на досить часті повідомлення про аварії на українській залізниці він запевнив, що саме цей транспорт є «найбільш безпечним». Далі він підтвердив свої слова і статистикою. «За перше півріччя 2007 року не загинуло жодної людини. Тому я кажу, ще не треба боятися. Залізничний транспорт є надійним».
 
Вимоги опозиційних партій щодо звільнення міністра транспорту Микола Рудьковський пояснив прагненням «певних сил відновити свої корупційні схеми за допомогою зміни керівництва міністерства». Міністр повідомив, що зупинив приватизацію 46 об'єктів на суму понад 400 мільйонів доларів та рейдерські захоплення кількох українських портів. «Я розумію що перейшов дорогу. Але, доки я міністр транспорту з держави нічого так просто не пропаде», сказав Микола Рудьковський.
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 968 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Август 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz