Среда, 2024-05-22, 2:11 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Август » 7 » Долю майна інституту сухопутних військ обговорюють в Одесі
Долю майна інституту сухопутних військ обговорюють в Одесі

Цій темі було присвячено громадські слухання, проведені 6 серпня у великій залі Одеської міської Ради за участю віце-прем’єр-міністра України Дмитра Табачника, Едуарда Гурвіца, голів облради Івана Плачкова та облдержадміністрації Миколи Скорика, представників Міністерства оборони України та громадськості міста.

Йшлося про перспективи використання майна Одеського інституту сухопутних військ. За словами пана Табачника «проблема ця останнім часом набуває особливої гостроти. На відміну від керівництва Одеси, голови обласної державної адміністрації та обласної ради, які зацікавлені у розв’язанні наявних проблем і готові зробити крок назустріч, керівництво Міністерства оборони вже неодноразово змінювало свої компенсаційні вимоги (перша вимога – 40 тисяч метрів, друга - 45, третя – 50). Остання вимога військових – виділити не менше 92 тисячі метрів житла».

Тим часом, сьогодні Одеська міська Рада, приймаючи на баланс приміщення інституту, готова надати військовим 55 тисяч квадратних метрів житла. Ці наміри було підтверджено офіційним листом Одеського Едуарда Гурвіца, від 16 липня цього року на адресу Кабінету міністрів України. Фахівцями вже було проведено необхідні розрахунки, які підтвердили обґрунтованість пропозицій мерії.

 

Голова Одеської облдержадміністрації Іван Плачков повідомив учасникам громадських слухань, що керівництво міста й області вже підписало спільний протокол про необхідність зокрема створення військового ліцею на базі Одеського політехнічного університету . Протоколом, який вже направлено до Кабміну, передбачалося, що один з корпусів інституту сухопутних військ буде передано педагогічному інституту. У інших пропонується розташувати адміністративний суд та обласний архів. Єдиним невирішеним Іван Плачков назвав  питання забезпечення військових житлом. «Я вважаю, що вкрай необхідно провести аналіз та визначити реальну кількість людей, які, у відповідності з чинним законодавством, потребують забезпечення квартирами», - сказав Голова Одеської обласної державної адміністрації.

 

Не зважаючи на критику, що пролунала, заступник міністра оборони України Владислав Марі назвав позицію військових «чіткою і прозорою». За словами пана Марі, Міністерство оборони готове передати приміщення інституту сухопутних військ у комунальну власність Одеси для виконання визначених Протоколом намірів, але «на нинішній час не має чітких гарантій виконання компенсаційних вимог і забезпечення житлом військовослужбовців Одеського гарнізону».  

 

На це віце-прем’єр –міністр України Дмитро Табачник відповів, що спірне питання навколо майна військового інституту не вдається вирішити вже протягом року саме завдяки позиції Міністерства оборони України. «При такій позиції відповідь на наявні запитання не знайдуть ніколи. Проблему усіх безквартирних офіцерів Збройних Сил України за рахунок Одеської міської ради вирішити неможливо. Це цинічне введення громадськості в оману. Пошук компромісів неможливо проводити шляхом вимордовування додаткових вимог до міської влади Одеси».

 

Заступник Одеського міського голови Михайло Кучук  повідомив, що міська влада Одеси робила і робить все можливе для розв’язання проблемного питання забезпечення житлом військовослужбовців Одеського гарнізону. За його словами, Міністерству оборони України було надано можливість забудови під житло території колишнього військового містечка (в курортному районі Великого Фонтану). «Забудову там було проведено. Але і внаслідок цього квартирна черга військових Одеського гарнізону не зменшилася навіть на одну людину. Всі ці квартири переведено до інших міст України».

 

Наразі на території інституту сухопутних військ мешкають 620 сімей (з них 132 сім’ї не зареєстровано). «Ми готові відселяти цих людей у відповідності з житловим законодавством. Зараз, розглядаючи списки людей, які мешкають на території інституту, маємо констатувати, що позиція міста вкрай складна. Буде досить складно задовольнити всі наявні там потреби», - повідомив заступник міського голови.

 

Приймаючи на себе зобов’язання відселити людей і забезпечити військових квартирами Одеська міська Рада погодилася реалізувати узгоджену програму протягом двох років від моменту передачі приміщень колишнього військового вузу до комунальної власності. 

 

Переважна більшість учасників слухань висловила подив з приводу позиції Міністерства оборони України і підтримала спільний протокол, підписаний Одеським міським головою Едуардом Гурвіцом, головою Одеської облдержадміністрації Іваном Плачковим, головою Обласної Ради Миколою Скориком. Прозвучали і пропозиції повернути інститут сухопутних військ зі Львова до Одеси. Ця точка зору знайшла підтримку і у голови урядової комісії віце-прем’єр-міністра України Дмитра Табачника, який висловив переконання, що Одеса «це місто, яке має славні військові традиції, у стані забезпечити не лише наукову базу викладачів вищого військового навчального закладу, але й певний рівень моральної підготовки, сприйняття традицій».

 

Ігор Столяров

Одеса

Просмотров: 990 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Август 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz