Вторник, 2024-05-21, 7:55 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Июль » 18 » МП в Одесі знов наступає… Цього разу на НАТО
МП в Одесі знов наступає… Цього разу на НАТО
УПЦ Одесити звикли до політичної активності вищого духівництва Московського Патріархату під час кожної виборчої кампанії. Про уподобання Владики Агафангела свідчить його депутатство у Одеській обласній Раді (фракція Партії Регіонів) та його участь у мітингах на підтримку лідера «регіоналів».
 
І ось нова сенсація.
 
В Одесі так званий Антинатовський комітет самооброни провів хресний хід на знак протесту проти проведення міжнародних миротворчих навчань Сі-Бриз 2007. Захід пройшов з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського УПЦ МП Агафангела. Учасники хресного ходу, кілька сотень осіб, пройшли з портретами російського царя Миколая другого і гаслами «НАТО НІ» центральними вулицями Одеси. Біля входу до військової гавані Одеського порту вони провели нетривалий мітинг.
 
У бік журналістів присутніх на акції жінки, які тримали ікони, кричали «запроданці» та «масони»…
 
Керівник так званого Антинатовського комітету самооборони, лідер проросійської організації «Єдіноє отєчєство» Валерій Кауров повідомив, що митрополит УПЦ Московського Патріархату Агафангел «дозволив проводити будь-які заходи проти натовських навчань без додаткового його благословення до 23 липня, коли миротворчі навчання мають завершитися». Далі більше. Якщо хтось буде проти – «позбавлять права на причастя на десять років».
 
Валерій Кауров назвав метою хресного ходу «виступ православних Одеси проти нашестя іновірців». Він висловив стурбованість з приводу «спроб розколоти православний рух».
 
Підстави для занепокоєння російського монархіста є. Чимало православних християн не лише відмовились поєднувати хід в пам'ять про російського царя з боротьбою з НАТО, але і спробували стати на перешкоді планам проросійської організації «Єдіноє отєчєство». Єдності цього дня не було навіть серед кількох сотень учасників хресного ходу.
 
Прийшовши до майже спустошеного «наметового містечка» люди тривалий час не звертали уваги на виступ Валерія Каурова. Вони не бажали брати участь у політичних спекуляціях навколо миротворчих навчань.
 
«Невже ви, такі віддані православні, не розумієте, що ця молитва потрібна одеситам. Вони не розуміють мети нашої акції», - наголошував Валерій Кауров. Далі він порівняв учасників навчань з «сектами, які наступають на нашу Святу Русь і прагнуть захопити нас. Ми перші станемо на боротьбу з натовськими окупантами».
 
У нинішній акції брали участь до десятка представників кримської молодіжної організації «Прорив».
 
У об'єднаному прес центрі навчань СІ БРИЗ 2007 кореспонденту Радio Свобода нинішні акції протесту назвали «спробою піару» та такими, які «нездатні вплинути на перебіг міжнародних війських навчань».
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 982 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 2
2 Serhii Laskavyi  
0
ªäèíå çàóâàæåííÿ: õîäà – öå „ïîõîäêà”. Ïðàâèëüíî: ղÄ àáî ÏÎղÄ.

1 Serhii Laskavyi  
0
Yedyne zauvazhennia: khoda - tse „pokhodka”. Pravyl'no: KhID abo POKhID.

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz