Вторник, 2024-05-21, 6:46 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Июль » 5 » Всеукраїнське об'єднання «Свобода» обіцяє міській владі Одеси «голодування, пікети і радикальні революційні дії»
Всеукраїнське об'єднання «Свобода» обіцяє міській владі Одеси «голодування, пікети і радикальні революційні дії»
Активізувати протести з метою недопущення відновлення в Одесі пам'ятника Катерині II пообіцяв лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок. Він взяв участь у проведеній 4 липня акції патріотичних організацій та партій Одеси ( товариства «Просвіта» УРП «Собор», Партії Реформи і Порядок, Української Народної Партії), які протестували проти планів відновлення пам'ятника російській імператриці.
 
Лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок пообіцяв, що незважаючи на вже ухвалене рішення міськради його політична сила «буде робити все можливе щоби не допустити увічнення людини, яка нищила все українське». «Можу провести певні історичні паралелі. Цариця Катерина II ліквідувала гетьманство так само як нинішні антиукраїнські сили хочуть ліквідувати інститут Президентства в Україні. Цариця Катерина II зліквідувала запорізьку Січ так само як зараз антиукраїнські сили представлені у міській владі Одеси хочуть принизити Україну і на догоду господареві у Москві зробити з України другу Югославію чи розділити її на різні шматки. І нарешті… Цариця Катерина ІІ запровадила в Україні кріпацтво. Так само вони сьогодні хочуть українців перетворити у таких собі кріпаків. Проти цього ми протестуємо», - сказав Олег Тягнибок.
 
На його думку, відновлення пам'ятника Катерині II в Одесі «буде демонстрацією приниження гідності української нації. Це є намагання розсварити різні регіони України». Лідер об'єднання «Свобода» запевнив, що протести проти намірів міської влади триватимуть. «Ми готові йти на найрадикальніші кроки і не допустити будівництва цього пам'ятника в Одесі. Це можуть бути голодування, пікети, радикальній людський революційний протест».
 
Засудив ухвалене міською радою рішення «Про порядок реконструкції Катерининської площі» і історик Олег Олійників. Він вважає його «темними і необдуманими планами, прагненням будувати не нову Українську державу а відновлювати Російську імперію. Маємо вшановувати героїв перш за все Української держави а не царів чи цариць…»
 
Голова Одеської міської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Валерій Федоренко назвав нинішні плани міської влади «знущанням на українцями». «Я знаю, що міська влада відмовилася відзначати 100 річчя від дня народження Головнокомандувача УПА Романа Шухевича аргументуючи тим, що це неоднозначна подія яка може викликати протистояння. Для чого ж тоді відновлюється пам'ятник Катерині, який теж викликає протистояння?», - наголосив Валерій Федоренко.
 
Лідер організації «Народний контроль» Андрій Іщенко підтримав вимоги учасників акції протесту в Одесі. На його думку, «антиукраїнські сили у міській раді Одеси перемогли. Ми стаємо свідками певної міграції команди міського голови у бік Партії регіонів України». Плани відновлення пам'ятника засновникам Одеси він назвав «провокацією антиукраїнських сил».
 
 04 липня 87 депутатів Одеської міськради (20 були проти) проголосували на підтримку проекту рішення про проведення реконструкції Катерининської площі міста, яка передбачає, зокрема, відновлення пам'ятника засновникам Одеси.
 
Коментуючи цю ухвалу Одеський міський голова висловив незгоду з неодноразовими заявами представників різних політичних партій і рухів про те, що вона «є викликом українській громаді Одеси». «Мова йде виключно про наше прагнення відтворити історичне обличчя міста. Пам'ятник на Катерининській площі, який був варварські знищений більшовиками, встановлений саме на честь засновників Одеси. Ці люди зробили для нашого міста надзвичайно багато. Там справді є і Катерина II. Але, там є і граф Потьомкін, і Йосиф Дерібас, і Франц Сент Деволан». Едуард Гурвіц наголосив, що «пам»ятник засновникам Одеси представляє і велику художню цінність. Він буде відновлений таким яким стояв на площі до варварського знесення багато років тому. Я переконаний, що виступати проти відтворення історичного обличчя Одеси є величезною помилкою».
 
Ігор Столяров
Одеса
Просмотров: 968 | Добавил: otan | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 2
2 Serhii Laskavyi  
0
×îìó á íå â³äòâîðèòè ³ñòîðè÷íå îáëè÷÷ÿ Îäåñè ñòàíîì íà 1400 ð³ê?<p>P.S. ×îìó á íå ðîçä³ëèòè òåêñò íà àáçàöè?

1 Serhii Laskavyi  
0
Chomu b ne vidtvoryty istorychne oblychchia Odesy stanom na 1400 rik?

P.S. Chomu b ne rozdilyty tekst na abzatsy?

P.S.S. Komentari ukrains'koiu ne dodaiut'sia.


Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz