Среда, 2024-05-01, 11:35 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница Регистрация Вход
Меню сайта

Начало » 2007 » Январь » 23 » День Соборності України урочисто відзначили в Одесі
День Соборності України урочисто відзначили в Одесі
Ранком 22 січня біля пам'ятника Тарасові Шевченку було багатолюдно. Сюди пришли представники владних структур, громадських, просвітницьких організацій політичних партій щоби покласти квіти шани до ніг Кобзаря з нагоди свята.
У церемонії покладання квітів, серед інших, брали участь перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв, Голова облдержадміністрації Іван Плачков, Голова облради Микола Скорик.
Цього дня виставки з нагоди Дня Соборності проведені у багатьох бібліотеках та освітніх закладах Одеси.
Начальник управління у справах культури і мистецтва Одеської міськради Роман Бродавко переконаний, що „Україну не можна ділити на Схід і Захід. Наша країна має бути єдиною державою. Ми єдина нація. Злагода має бути основою усіх рішень які ми приймаємо на рівні місцевого самоврядування”.
Перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв в інтерв'ю місцевим журналістам назвав Свято Соборності надзвичайно важливим, бо саме воно засвідчує прагнення громадян країни до єднання. „Незалежна Україна проголошена у часи Української Народної Республіки проіснувала недовго. Але, справедливість все одно перемогла і наш народ повернув собі свободу. Український народ завжди прагнув жити у добрі і єдності. Щороку святкуючи День Соборності ми підтверджуємо це ще і ще раз”.
Член Національної спілки письменників України, поет Валентин Мороз вважає, що Свято Соборності України є особливим тим, що наголошує на необхідності єднання громадян України. „У церкви є 12 найголовніших свят. Я думаю, що дванадцять світських ще не набереться, але серед найголовніших українських національних свят має бути саме свято Соборності”.
Свято Соборності з усіма присутніми відзначали і представники багатьох християнських конфесій (Українська Автокефальна Православна Церква, Українська Греко Католицька церква, Римо Католицька церква, Німецька Євангелічна Лютеранська Церква України, Пресвітеріанська церква, Російська Православна Церква за кордоном, євангелічна місія „Гедеон”, Українська Православна Церква Київський Патріархат).
Представники товариства „Просвіта”, вже після завершення урочистостей, співали біля пам”ятника Тарасу Шевченку українські народні пісні.
22 січня з нагоди Свята Соборності у Одеському українському музично – драматичному театрі імені Василя Василька проведені урочисті збори. Зал театру був переповнений. Керівники міста та області привітали зі святом усіх мешканців регіону і вручили почесні відзнаки журналістам, освітянам, працівникам різних підприємств і органів районної влади.
Цього року на Урочисті збори запросили і колишніх політичних в'язнів, яких в Одесі залишилося не так вже і багато.
Захід завершився виконанням державного гімну України
А далі відбувся концерт за участю десятків творчих колективів з різних районів Одеської області.
Ігор Столяров
Просмотров: 1031 | Добавил: otan | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Январь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Поиск по новостям

Друзья сайта

Статистика

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz