Пятница, 2024-04-19, 2:55 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная страница НАТО в Афганистане - Форум Регистрация Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » ФОРУМ » Миротворчі операції НАТО » НАТО в Афганистане
НАТО в Афганистане
БаюнДата: Четверг, 2006-11-30, 4:45 PM | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Репутация: 0
Статус: Offline
А вот мне интересно, операции НАТО в Афгане это миротворческие или это агрессия?
 
МамайДата: Понедельник, 2006-12-04, 11:15 AM | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 0
Статус: Offline
Ну звичайно, що миротворча операція. Якби таку миротворчу операцію провели свого часу проти Гітлера, то світ уникнув би Другої світової війни.
Талібан прийшов до влади в Афганістані збройним шляхом. Він активно підтримував міжнародну терористичну організацію Аль-Каїда. Під час свого правління в Афганістані таліби поставили на потік вирощування та збут наркотиків. Це єдине, що вони здатні були "експортувати", і ця гидота йшла, перш за все, у Європу, тобто до нас з вами. Мене особисто таліби вразили своїм вандалізмом. Під час їхнього правління усіма телекомпаніями світу транслювався відеоролик, знятий талібами, у якому вони, хизуючись, з гармат розстрілювали кількатисячолітні велетенські статуї Будди. Ці статуї були колись вирізблені давніми майстрами у афганських горах і становили собою культурне надбання усього людства. Вони простояли багато століть, поки не були свідомо знищені сучасними варварами з талібану.
Прогресивна частина афганського суспільства ніколи не сприймала талібів як легітимну владу. А угрупування таких афганських політичних та військових діячів як Ахмад-Шах Масуд та Абдул-Рашид Дустум вели з талібами запеклу війну.
 
БаюнДата: Понедельник, 2006-12-04, 8:55 PM | Сообщение # 3
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Репутация: 0
Статус: Offline
Ну вы и сравнили Германию и Афган biggrin , все миротворческие операции всегда перерастали в длительные войны или заканчивались полным фиаско. Думаю и в Афгане талибы еще не сказали последнего слова.
 
МамайДата: Вторник, 2006-12-05, 2:02 PM | Сообщение # 4
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 0
Статус: Offline
У талібів та гітлерівців спільне те, що вони були (таліби досі є) войовничими варварами, готовими фізично знищувати усіх немусульман (таліби) чи неарійців (гітлерівці), або просто незгідних з їхніми ідеями; те що і таліби, і гітлерівці вважають свої людиноненависницькі ідеології істиною в останній інстанції.
Ну не усі миротворчі операції закінчувалися фіаско або тривалими війнами. Як позитивний приклад можна навести миротворчу операцію «Urgent Fury» у 1983 році на Гренаді або згадаємо важливу роль миротворчих сил ООН в збереженні миру на розділеному Кіпрі (конфлікт між греками-кіпріотами та турками-кіпріотами). Безумовно, що в Афганістані ситуація складніша, але і тут намічаються позитивні зрушення. Ось нещодавно Буш зустрівся з лідером иракських шиїтів Азизом аль-Хакимом, причому останній висловився проти негайного виведення коаліційних військ из Ираку.
Вихід є з будь-якої ситуації (і афганська проблема тут не виняток) просто треба його активніше шукати.
 
БаюнДата: Вторник, 2006-12-05, 3:45 PM | Сообщение # 5
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Репутация: 0
Статус: Offline
Операция в Гренаде - это типичный случай агрессии одной очень большой страны против одной ооочень маленькой. Кому гренада угрожала? А на Кипре были войска ООН. Какое к ним отношение имеет НАТО? Случаи - неубедительны!
 
МамайДата: Вторник, 2006-12-12, 11:24 AM | Сообщение # 6
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 0
Статус: Offline
В 1979 році в Гренаді відбувся путч, в результаті якого до влади прийшли комуністи під керівництвом Моріса Бішопа, які почали активно дружити з СССР та Кубою. В 1983 році в керівництві Гренади стався розкол, в результаті якого Бішоп був вбитий, ситуація стала некерованою і американці висадили десант. В 1984 році на Гренаді відбулися демократичні вибори і ситуація стабілізувалася.
До Горбачова, якщо ти памятаєш, між СССР та США велася дуже запекла "холодна війна", яка будь-якої миті могла перерости в "гарячу". Власне Гренада нікому загрожувати, звичайно, не могла, але гренадські комуністи могли, наприклад "дати добро" на розміщення на острові совєцької ядерної зброї (на Кубі такий варіант вже мав місце), а потім дуже легко можна було "вжарити" з цієї зброї по США та Канаді. В цьому випадку американські ПВО просто не спроможні були перехопити ядерні ракети, бо Гренада у США під боком.
Ну ти ж написав так: "Все миротворческие операции всегда перерастали в длительные войны или заканчивались полным фиаско", а не так: "Все миротворческие операции НАТО всегда перерастали в длительные войны или заканчивались полным фиаско". Тому я і навів приклад з Кіпром.

Добавлено (2006-12-12, 11:24 Am)
---------------------------------------------
"...Албанці скинули комуністичного наступника Енвера Ходжі Раміза Алію та обрали президентом дисидента Салі Берішу. Тоді в новинах було багато сюжетів про пароплави, повні албанських втікачів, які прямують до Італії (за деякими підрахунками, третина всього населення країни скористалася з падіння диктатури у сподіванні втекти від жахливої бідності). Потім там якийсь місцевий Мавроді 1997 року обдурив половину населення з банківськими пірамідами. Але балканський гнів щодо цього, на відміну від відповідних російських подій, локалізувати не вдалося. Народ розграбував склади зі зброєю, почалися насильство й цілковитий безлад. У результаті, щоб відвернути кровопролиття, до країни було введено війська НАТО."
(Олекса Семенченко "Албанія: країна мерседесів і кулеметних бункерів "; "Зеркало тижня", №36 (511), 11-17 вересня 2004 року).

 
Форум » ФОРУМ » Миротворчі операції НАТО » НАТО в Афганистане
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2006 Сделать бесплатный сайт с uCoz